Hero

Ik heb deze film al een tijdje terug gezien, ik wist alleen niet hoe ik mijn gedachten daarover moest opschrijven. Voor diegenen die veel films in de trant van crouching tiger hidden dragon kijken, valt het jullie ook niet op dat deze films de laatste tijd altijd kut eindigen? De helden en de geliefdes gaan dood aan het einde. Nou leuk voor de kijkers verward. Meestal gaan de films over verzetstrijders die strijden tegen de corrupte keizer of een koning die een tiran is. Hun missie is om vrede terug te brengen in hun land. Eer gaat voor liefde en als zij uiteindelijk toch terugkomen op hun keuze gaan ze dood gaap!. What the fuck. Hallo, als ik zo goed kon vechten en een liefje had, dan zou ik naar de bergen vliegen of de bossen invluchten. We zijn toch sterk genoeg en we kunnen ook vliegen dus vogels plukken we gewoon uit de lucht knipoog.
Het verhaal en het camerawerk was goed. Het valt mij op dat het gebruik van kleur bij Hero en bij The house of flying daggers heel erg mooi wordt gebruikt om de schoonheid van de omgeving, de spanning en het mystiek aan te geven. Toen ze de kleur rood gebruikten dacht ik ff dat het een flutverhaal werd. Maar het ging er dus om om de koning te misleiden dat hij de drie helden heeft vermoord. Ik snap de achterliggende gedachte van 'Broken swords' "Allen onder 1 hemel" wel. Maar hallo, dat is toch naiëf om dat te geloven. Die koning is gewoon een tiran. Hij wil verschillende koninkrijken tot 1 keizerrijk maken en daarbij moeten doden vallen. Het is gewoon een ouderwetse Sadam Hoessein.
'Flying Snow' snap ik ook wel een beetje. Haar vader sterft in de strijd tegen de vijand en zij wilt wraak nemen op die koning. Dat wouden ze beiden doen. Maar 'Broken sword' kwam in hogere sferen terecht doormiddel van kalligrafie. Doormiddel van kalligrafie kan je je schermkunst verbeteren (bla bla bla). Op het punt dat hij de koning kan doden, ziet hij er van af omdat hij innerlijke rust heeft gevonden. Uiteindelijk snapt 'Nameless' dit ook en ziet af van zijn plan om de koning te doden. Uiteindelijk wordt hij zelf gedood door duizenden pijlen van de het leger van de koning. De koning moest aan zijn eigen regels houden. Verraders blijven verraders. Maar hij wordt wel als held begraven. 'Flying snow' wordt zo boos dat de moordaanslag is mislukt dat zij in een gevecht komt met 'Broken sword'. Hij verdedigt zich niet en wordt geraakt in zijn hart. Door verdriet en geen verder zin in het leven te zien, drukt ze het zwaard met 'Broken sword' eraan vast in haar lichaam.
Dus wat vond ik van de film. Wel mooi, maar uiteindelijk een domme einde. Ik heb het niet zo op vechten om de eer. Ik vind het wel nobel. Maar ik zou het zelf niet doen. Ik zou een hutje op de hei bouwen met mijn geliefde en kindjes maken. Ik ben niet zo'n held knipoog.
24 mrt 2005 - bewerkt op 25 mrt 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van daydream79
daydream79, vrouw, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende