Ik keek tegen ze op!

Mijn peettante is altijd al mijn grote voorbeeld voor me geweest,
ze was 18 toen ze peettante van me werd. Ze is lekker gek en in veel dingen lijk ik enorm op haar. Vroeger toen ik een jaar of 5 was vond ze het al heerlyk om me te plagen, en stopte ze erwten in me neus of dergelijke. Sommige dingen kan ik me niet meer herinneren maar mijn tante was dol op me en was ook vaak bij ons toen ik klein was. Mijn moeder en zij zijn altijd al beste vriendinnen geweest terwijl ze 8 jaar verschillenen tegelijker tijd zussen van elkaar zijn. Mijn moeder filmde mij vroeger veel.
En toen mijn tante pas met R. ging, zei ik altijd; Ik ga met R. trouwen! en als ze aan het zoenen waren hield ik ze altijd uit elkaar want dat was niet gezellig. Na een paar jaar gingen ze trouwen, en mocht ik bruidmeisje zijn als 7 jarig meisje. Ik was trots!
toen werd mijn neefje geboren, en dat vond ik helemaal geweldig! 2 jaar later mijne 2e neefje, waar ik ook lekker gek op was, en 1 jaar daarna werd mijn tante zwanger van een 3e kindje. Ze vroeg aan mij en mijn nichtje die 8 maanden jonger dan mij is of wij peettante wouden worden. Ik was toen 12 en eigenlyk te jong maar mijn tante wou het zo graag dat ze met de pastoor zijn gaan praten. Toen mijn neefje geboren was was ik hartstikke trots en was er wel elke dag te bekennen daar in huis. Ik sliep vaak weken niet bij ons thuis maar daar, en als mijn oom (R.) moest werken tot laat in de avond, huurde mijn tante en ik ons een filmpje en bestelden we pizza! en als ze eens zo'n gekke bui had lag ik rond 1 uur 's nachts nog in de badkuip met kleren en al. En als ik zag hoe zij en mijn oom met elkaar om gingen hoopte ik dat ik dat later ook zou krijgen. Elkaar een zoen geven als je opstaat, terug komt van het werk, lekker knuffelen zo. Ik weet dat het best vrij normaal is, maar mijn vader is nou niet bepaald zo'n iemand dus mijn ouders hebben het nooit echt gedaan en ben er dus niet mee opgegroeid.
Met hun verjaardag gaven ze elkaar zo'n lieve cadeautjes, met vader en moederdag ook.
Maar toen kwam er opeens een periode dat ze zoveel ruzie hadden.. Mijn oom werkte heel veel en wou dan 's avonds ook met zijn vrienden wat gaan doen. Mijn tante vond dat natuurlijk niet leuk, want ze zat de hele dag met 3 kinderen thuis en zou het ook wel gezellig vinden om met haar man thuis te zitten.. Zo begonnen de problemen.. Daarna ging mijn oom haar verwijten dat ze niet eens fatsoendelijk kon schoonmaken en de kinderen niet aan kon. Mijn tante is niet iemand die ruzie maakt, en zichzelf dan goed verdedigt, zodra iemand haar aanvalt klapt ze helemaal dicht en kan ze geen woorden uitbrengen. Dus wat ik heb meegemaakt, mijn oom won altijd in zo'n ruzie. Hij is helemaal geen slechte man
ik kan juist ook heel goed met hem lachen! maar hij is alleen iemand die standvast is.
Ik had er heel veel verdriet om, en zei dan altijd; Ik ga naar huis..
Niet dat ik niet bij ze wilde blijven, maar omdat ik wist dat ik binnen no time ook in tranen zou barsten.
Heel vaak heb ik mijn tante huilend gezien, verdrietig, of haar zien wegrijden in de auto..
Waar mijn neefjes dan raar keken en zeiden; Waar gaat mama heen?

Toen ging het weer een periode goed. Ik ging naar de middelbare school, en was niet meer zo heel veel daar. Toen ik eenmaal naar de 2e ging veranderde dat helemaal, ik zag ze heel weinig ook al wonen e 2 straten verderop. Ofjaa ik zag ze niet echt weinig maar ik was eigenlijk nog maar heel weinig bij ze.
Maar toch als ik ze zag op feestje, werd ik altijd vrolijk als ik zag hoe ze met elkaar om gingen.
Ik keek tegen ze op dat is wel duidelijk. Ik heb mijn tante wel al duizenden keren gevraagd of ze nog eens wou vertellen hoe zij en mijn oom elkaar hebben leren kennen.
Ik vond het zo romantisch en lief!

Nyaa nu ben ik pas geslaagd, heb een vriend waar ik super verliefd op ben, en ik dacht ' ik ben nu zo happy zo moet het blijven!' nou dat was snel voorbij.
Toen ik zo'n 2 weken geleden op stond rond 11 uur, zei mijn moeder dat ze met me moest praten.
Ze vertelde me dat mijn oom en tante gingen scheiden. Ik werd kwaad op haar en zei dat ze daar geen grapjes over moest gaan maken! Het was ook geen grapje het was echt. Ik wist niet wat ik hiervan moest denk het enigste wat k kon was huilen.. Ik had nooit maar dan ook nooit gedacht dat ze zouden scheiden. Hun, mijn oom en tante waar ik zo tegenop keek. Daarna moest ik naar de basisschool mijn nichtje ophalen, waar mijn tante ook was die zich erg down voelde en er ook zo uitzag. Dan had je mij, ik zag eruit alsof ik flink gehuil had en dat was ook zo. Toen ik in de klas van mijn nichtje kwam vroeg iedereen of ik ook last van hooikoorts had. Ik antwoordde maar jaa, die kleine kindjes weten toch niet beter. Ik ben zoveel mogelijk bij mijn tante uit de buurt gebleven, omdat ik anders ging huilen dat wist ik gewoon. Ik heb daarna mijn moeder verteld hoe erg ik tegen hun opkeek mijn moeder vertelde me dingen die ik niet kon geloven. Het bleek dat ze 2 jaar geleden al wouden scheiden, maar dat ze het voor de kinderen niet hadden gedaan. ze waren en zijn nog zo jong. De oudste is 8 dan krijg je de middelste die is 6 en de kleinste is 4. Al die tijd hebben ze alles gewoon gespeeld..
Het bleek dat mijn oom mijn tante zelfs niet meer aanraakte.
Het deed me veel pijn en toen we laatst een feestje van mijn opa hadden, zat mijn tante er stiekeme grapjes over te maken, want niet iedereen van de familie weet het. Ik weet dat het voor haar gewoon een manier is om het van haar af te zetten maar het deed me best pijn,
Mijn oom was bang dat ik niet meer wou komen oppassen en dat ik niks meer met hem te make wou hebben. Pas geleden is een andere tante van me gescheiden, ze heeft nu een nieuwe vriend met enorme iritante kinderen die ik totaal niet moet, maar oma vind ze helemaal geweldig en zegt nu al in plaats van 9 kleinkinderen ik heb 11 klein kinderen!
blehhh, ziek word je ervan. Haar ex man ( mijn oom ) zie ik trouwens nauwelijks , en heb het idee dat dat ook zo gaat met mijn oom en tante.
Ik beschouw ze als mijn 2e vader en moeder, ik krijg alles van ze en ze zijn zo lieff! vind het gewoon echt heel erg. Vandaag gaan ze het de kinderen vertellen, en dan vertrekt mijn oom een tijdje naar het appartement boven zijn kantoor totdat mijn tante een woonruimte heeft gevonden..
25 jun 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van polle
polle, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende