kattepis

Zo. M'n hoofd zit helemaal vol. Ik wil zo graag ontspannen maar het lukt niet. Ik kan niet slapen als ik het wil, ben veel te alert. De hele tijd proberen m'n problemen op te lossen en er grip op te krijgen. Als ik iemand aan de telefoon heb, heb ik altijd het gevoel dat ik me in moet houden omdat ik ze anders teveel belast. Maar eigenlijk wil ik gewoon een keer leegstromen zonder dat iemand me onderbreekt. En waar kan dat beter dan hier?
De kat heeft op een groot sierkussen gepist. GAdverdegadver. Afgelopen weekend had ze ín mijn bed geplast, of all places. Waarom niet gewoon op het zeil op de grond, of nog beter: juist, in de kattebak. Schijnt erg moeilijk te zijn. Het duurt niet lang meer of het hele huis stinkt naar kattepis en niets wat ik ertegen kan doen. Ja, ze is nog jong en ze woont hier nu 2 weken dus nog wennen. Maar ik hoop dat het gauw over is met de onzindelijkheid.
Ben al zo lang op zoek naar een goede uitlaatklep. Als je met vrienden belt, moet je oppassen dat je niet te lang je eigen verhaal houdt, maar dat je ook naar de ander luistert (en eerlijk gezegd zit ik zo vol dat ik daar soms te ongeduldig voor ben...). Bij m'n therapeuten moet ik keihard voor mezelf op komen om überhaupt uit te kunnen praten (zie vorige schrijfsel). Ik zou échte afleiding moeten zoeken, waarbij ik niet meer kan nadenken over mezelf en de afgelopen 10 jaar. Creatieve hobby of zo. Maar ik voel me niet zo creatief de laatste tijd! Als ik thuis zit, en ik zit veel thuis, dan raak ik niet uit m'n hoofd. En ik moet de hele dag de kat commanderen omdat ze weer op het aanrecht en in de koelkast zit etcetera. En daar word ik ook moe van. Ja, ik wilde zelf graag een kat, en ze moet nog een beetje opgevoed worden.
Ik weet niet meer wat ik moet doen. Met m'n leven überhaupt, maar ook niet hoe ik de dagen door moet komen. Ik ben al jaren heel erg overprikkeld en moet proberen meer met m'n gevoel in contact te komen, meer ontspanning te zoeken en m'n grenzen in de gaten te houden. Maar of je daar leuk een dag mee kunt vullen? Ik probeer het al heel lang, maar het werkt niet echt. Weet alleen niet wat ik dan wel wil. Ben het contact kwijt met wat ik wil. Vroeger wist ik het heel goed. Toen liepen er een aantal dingen mis, ben ik ziek geworden en psychisch volkomen door elkaar geschud. Ben nog steeds aan het herstellen. Vroeger vond ik alles leuk, zo'n beetje. M'n kamer schilderen, opruimen, naar buiten, naar de uni: alles was leuk!! Nu kost alles me moeite en is m'n stemming continu down. Ik weet niet wat ik er aan moet doen. Misschien doe ik wel teveel therapie. Hoef ik alleen maar te leren te ontspannen. Alles lijkt een probleem te zijn geworden, het contact met zoveel mensen is moeilijk nu. Ben een soort moderne kluizenaar op het moment, tenminste daar lijkt het wel op.
25 aug 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Paula
Paula, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende