Kerst in rouw..

Afgelopen donderdag avond, half 11. Ik heb de ambulance wel gehoord. Nooit gedacht dat ie voor jou was.
Je gaat er altijd van uit dat het iemand anders is, die je niet kent, maar in dit geval niet.
Om half 12 werden we wakker gebeld door je dochter om te horen dat je bent overleden, toen ik zag wie er belde wist ik gelijk was er aan de hand was.. Vrijdag deed ik of er niks aan de hand was, ging naar school en deed leuk met vrienden maar er was wel wat aan de hand, je bent dood.

Dus gisteren met mama langs je vrouw geweest, ik kwam al huilend de kamer binnen. Ik besef het me nog steeds niet dat je er niet meer bent, alleen daar bij jou in huis. Het was er stil en keek naar een lichaam die niet meer wakker word. Zomaar in elkaar gezakt in de woonkamer en weg was je, je vrouw en buurman hebben je nog geprobeerd te reanimeren, maar het mocht niet baten.

Gisteren een mooie krans samengesteld bij de bloemist, dinsdag krijgen we hem. Het word vast mooi. Paars met wit en het laatste boek dat je hebt geschreven komt er tussen. Ook denk ik waarom ? en waarom nu ? op dit moment ? vlak voor kerst.. Gelukkig konden we kiezen wanneer je begraven wordt, dinsdag of woensdag. We hebben woensdag gekozen want iedereen heeft net kerst gevierd en dan moeten ze ineens naar een begrafenis.

Deze kerst gaan me mama en ik dus niet veel doen, vandaag een pyjama-dag met een sip hoofd. Vanmorgen wel croissantjes met roer ei gegeten, maar dat was het eigenlijk wel. Zelfs nu ik dit typ besef ik het nog niet dat je dood bent. Je was een goede kennis van ons, rust zacht.

liefdesverdriet
25 dec 2011 - bewerkt op 27 dec 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van estherzv
estherzv, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende