opleiding kiezen..

Ik zit in de vierde en dus laatste jaar (examen jaar, mTL ) Straks gaat het allemaal heel snel,
ik heb nu gewoon nog les enzo, maar na de kerstvakantie moet je gewoon al weten wat voor opleiding je wil doen, ja weet ik veel?! ik heb totaal geen idee! Wel weet ik dat ik economie leuk vind, maar zorg toch ook wel. Ik wil niet op een kantoor zitten, en ik ben eigenlijk ook totaal niet goed in economie.

In januari zijn een paar opendagen van scholen, en dan mag je het formulier alweer gaan invullen.. Dan nog weer een paar maand later gesprek op die school; waarom je voor die opleiding hebt gekozen, en wat je er zo leuk aan vind. 'Tja ik moest een opleiding kiezen? anders zat ik hier niet.. ' Het liefste ga ik na mn examen een jaar niks doen, gewoon werken of naar Spanje, Spaans leren (ja grote dromen)
Ik heb 3 jaar spaans gevolgd, maar van een hele slechte leraar daarom heb ik het vak dan maar laten liggen, ik had altijd onvoldoendes en het boeide hem geen flikker. mja daar ga ik nu niet over praten.

Ik heb al veel beroepskeuze tests gemaakt, maar daar komt ook geen goed antwoord uit, ook heb ik al met de decaan op school gepraat, ook geen resultaat. volgende week ga ik weer naar haar toe voor een gesprekje, maar ik weet al dat daar niks uit gaat komen.

Mijn moeder maakt me ook zorgen om mij, we hebben het zelf niet heel breed thuis (we kunnen wel gewoon rondkomen hoor!)
Ze wil graag een baan dat redelijk verdiend, ja logisch toch? Maar ik moet er ook plezier in hebben. Alleen waar heb ik nou echt plezier in en wat doe ik graag? Nou niet zo veel eigenlijk, ballet, computeren, shoppen en uitgaan, that's all.
Daar zit ook niet echt een beroep in.

Soms word ik best nerveus van het idee dat k het allemaal nog niet weet, en lig ik er 's nachts wakker van. Waarom weet ik het nog niet en anderen wel? Ik ben dan nog steeds maar 15 jaar, en het is toch best een grote stap, met wat je van je leven gaat doen. Ja ik weet het je kunt altijd nog van opleiding veranderen of nóg een heel andere opleiding daarna gaan doen maar toch..
11 dec 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van estherzv
estherzv, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende