Scholieren staking

De scholieren gaan staken. Ze zijn het niet eens met de plannen van minister van Bijsterveldt, die leerlingen vanaf volgend jaar langer op school wil laten zitten maar daar geen extra geld beschikbaar voor stelt. Het aantal verplichte lesuren gaat dan van 1000 per jaar naar 1040.

Het LAKS (Landelijk Actie Komitee Scholieren) zegt dat scholen nu al een tekort aan docenten hebben. Daardoor hebben leerlingen jaarlijks 75 'ophokuren'; uren waarin leerlingen bij elkaar in de klas zitten en onder het toezicht van een conciërge verplicht huiswerk maken.

Om daar tegen te protesteren organiseert de LAKS op woensdag 21 december van 14 uur tot 15:30 uur een protest op het Museumplein in Amsterdam.



Ik woon dan niet in Amsterdam, en ga dus ook niet staken op het plein, maar thaaank god mijn school ondersteund het. Gewoon een dagje vrij dus ! Ben je 16 + dan hoef je geen brief van je ouders in te leveren, onder de 16 heb je toestemming nodig van je ouders. Net zo als mij dus.. Eerst moest ik van me moeder wel naar school, gelukkig heb ik haar over kunnen halen, bijna de hele school komt niet, en dan moet ik wel naar school ?! echt iets voor me moeder, najaa gelukkig heb ik die ook kunnen overhalen.

Vanmiddag ook lekker vroeg vrij, hele dag niksen.. Morgen lekker vrij dus, weer chill daggie. Status dit moment: LML
20 dec 2011 - bewerkt op 20 dec 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van estherzv
estherzv, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende