let it snow let it snow let it snoooow!

Vanochtend was iedereen in huis onder de indruk van het beetje sneeuw dat gevallen was. Jammer dat toen ik wakker werd alles weer gesmolten was. Het was ook niet echt veel wat bij ons gevallen was.

Ik vind sneeuw ontzettend leuk, hou eigenlijk wel van die donkere herfst en wintermaanden. Gezellig bij elkaar kruipen als het koud is, lekkere warme chocolademelk of thee drinken, goed boek lezen, shoppen in een stad vol kerstlichtjes, kerstboom in je huisje, zoetsappige kerstfamiliefilms kijken die elk jaar op de buis komen enz. enz. Wat ook heel vreemd is, is dat ik sneller inspiratie krijg om te schrijven in de winter, dan in de zomer.

De mensen uit mijn omgeving denken er echter anders over. B. bijvoorbeeld vind de hele winter maar niks. Hij haat sneeuw, kerst en de daarbij behorende shit en wenst keer op keer dat hij op een tropisch eiland zit met tien lekkere meiden. De luitjes uit mijn klas hebben het voortdurend over hun winterdepressies en lichttherapie. (Heb eerlijk gezegd nog nooit over een winterdepressie gehoord. Wist niet eens dat het bestond.)

Oh ja, vanavond ga ik achter de bar staan. In het Oude RKZ (waar ik woon) hebben ze namelijk een bar, een restaurantje en een bioscoop. Als ORKZ-bewoner wordt er van je verwacht dat je meehelpt om het gebouw te onderhouden. Je kunt bij de technische dienst gaan werken, in de financiele commissie of in het eethuisje en de bar. Voor de laatste twee heb ik gekozen. Als nieuwe bewoner (zit er sinds augustus pas in) leer je ontzettend veel mensen kennen in het eethuisje en de bar en het is er altijd reuze gezellig.

Ben benieuwd of we vanavond disco avond gaan houden. In de laatste Bar-vergadering was daar sprake van maar aangezien er op dit ogenblik weinig animo was denkt men erover om het inplaats van elke vrijdag disco dat een keer in de maand te gaan doen.
Ik zie het wel.

Nu staat er een lange wandeling voor de boeg met zusje en hond. Daarna moet ik nog vier zelfportretten voor school gaan maken.

Mazzel! en kus
knipoog
Kreeft
24 okt 2003 - bewerkt op 24 okt 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kreeft
Kreeft, vrouw, 43 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende