Kerstbeoordeling, ieeuw!

Aantal dagen terug heb ik de kerstbeoordeling van mijn school gehad. Man, wat een ramp! Je moest al je werk uitstallen zodat de docenten het konden bekijken en er later over gingen vergaderen. Uiteraard mocht geen enkele eerstejaars bij zo'n vergadering aanwezig zijn en de uitslag kwam pas anderhalve week later bah!

Leuk, de hele week op je nagels bijten en je af vragen of je nou mocht blijven of niet! De kunstakademie maakt namelijk gebruik van de 1 februari regeling. Vinden ze dat je niet geschikt bent voor de opleiding dan moet je weg. Of ze geven je een DRINGENDE WAARSCHUWING. Dat laaste is minder erg: je mag blijven, maar dan moet je wel laten zien dat je veel beter kan werken.

Op 19 december was het zover. Toen kreeg ik het resultaat van die kerstbeoordeling te horen van mijn klassendocent en de opleidingscoordinator. Ik was als eerste (om negen uur 's ochtends, dus ook nog eens heel vroeg mijn bed uit bah!) aan de beurt. Klassedocent en coordinator lieten me eerst wachten voor ik naar binnen mocht.
Vervolgens hersenloos geijsbeerd op gang en stom naar allerlei posters zitten staren. Na tien minuten kon ik eindelijk naar binnen.

Het eerste wat ik op een tafeltje zag liggen was een briefje. Ik kon niet lezen wat er precies in stond maar een zin schreeuwde me tegemoet:

DRINGEND ADVIES OM DE OPLEIDING TE STAKEN

Nee. NEENEENEENEENEE! Maar het stond er echt. In dikke koeienletters. Als ik over vijf minuten dit lokaal weer uitliep dan was dat voorgoed. Ik had het verpest. Ik moest van school af...Gdvr. Gdvrdmm!
Wazig keek ik weer naar dat briefje terwijl klassendocent en coordinator nog bezig waren met papieren bij elkaar leggen.
'werk is warrig en van wisselende kwaliteit', las ik, 'niet al te serieus' 'moet werk meer eigen maken' 'advies om te stoppen met de studie, maar als de student besluit om door te gaan met zijn/haar studie zal hij/zij intensief begeleidt worden door de docenten om bladibladiebla' De rest las ik al niet meer. Ik werd niet van school gestuurd! Ik had geen BINDEND NEGATIEF STUDIEADVIES gekregen maar een DRINGENDE WAARSCHUWING! IK MAG BLIJVEN!!!
hoerahoeraHOERA!!!erg vrolijkerg vrolijkerg vrolijkerg vrolijkerg vrolijkerg vrolijk

Het beoordelingsgesprek stelde achteraf niet veel voor. De inhoud van de brief werd voorgelezen (alsof ik nooit had leren lezen), er werd gevraagd of ik wilde stoppen met de studie of toch door wilde gaan (doorgaan, duh!!!), ik moest een aantal handtekeningetjes zetten, kreeg een lesrooster voor na de vakantie en een preek dat ik toch echt serieuzer met mijn studie bezig moest gaan (tuurlijk, wat dacht jij dan!) en toen kon ik gaan.

Was zo opgelucht! De kerstvakantie zag er ineens stukkenn beter uit dan voor 9 uur 's ochtends. Ik mag verder met mijn studie gaan en ik zal ze eens wat laten zien! cool!

liefs Kreeft
24 dec 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kreeft
Kreeft, vrouw, 43 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende