New world..

Mensen die rondlopen, onzichtbaar voor de buitenwereld. Omdat ze niet meer opvallen.. Ze worden niet meer gezien.. Maar ze zijn er wel, en het zijn er zoveel.. Ze zijn zo eenzaam..

Haar haren zwart geverfd, haar ogen dof. Ze straalt niet, ze kan niet stralen. Ze is gebroken, dood van binnen. Elke nacht loopt ze door de stad, ze draagt kleren die niet veel bedekken.. Leren rokjes, leren topjes.. Ze gebruikt make-up als een masker. Heeft seks om te vergeten.. Seks om zich bemint te voelen. Maar ze wordt niet bemind. Ze wordt gebruikt. Keer, op keer.. En elke keer laat ze het gebeuren. Jongens, meisjes, het maakt haar niets uit. Zo high als ze is, zo ver heen. Als in een trance. Het gebeurd ‘s nachts en is de volgende dag als een vage herinnering een nachtmerrie.. Ze voelt zich vies, alleen, zo eenzaam. De eenzaamheid maakt haar kapot.. Breekt haar ziel. Dus stapt ze elke avond weer een kroeg binnen, op zoek naar iets. Wat weet ze zelf niet eens. Iets om haar wakker te maken, iets om haar te redden.. Maar ze zoekt het op de verkeerde plaatsen. En ze vindt een waanbeeld van haar droom. Een man, met geld, zekerheid, een huis een auto.. Hij is de illusie van een perfecte liefde.. Hij geeft haar cadeautjes zegt haar dat ze alles kan krijgen wat ze maar wil.. Maar ze krijgt niet wat ze echt nodig heeft. Want de man gebruikt haar ook. En hij zal haar afdanken, zodra hij iets mooiers, iets beters vindt. En zij? Zij zal zich nog waardelozer voelen. Het is als een lange val, er is geen einde.. Geen bodem.. Ze blijft maar vallen. Ze weet het ook, diep van binnen weet ze dat ze gebruikt wordt.. Maar gebruikt worden is tenminste nog iets.. Als je gebruikt wordt ben je tenminste iets.. Waarom zou je anders gebruikt worden. Je bent een object, geen mens, geen gevoelens, want die laat ze niet toe.. Het is ook veilig op de één of andere manier.. Ze voelt zich veilig terwijl ze eigenlijk constant gevaar loopt.. Ze voelt zich veilig omdat ze niets te verliezen heeft.. Omdat niets haar tegen kan houden.. Er is ook niemand die haar tegen houdt, niemand die het lef heeft haar te zeggen waar het om gaat. Niemand die ooit echt van haar gehouden heeft.. Dus hoe kan ze het ook weten, hoe kan ze nou weten wat de juiste beslissingen zijn, waar ze haar antwoorden kan vinden. Als niemand haar dat ooit verteld heeft. Hoe kan ze van zichzelf houden als niemand anders dat ooit gedaan heeft?
Ja het is een vrije val in het diepe.. Een val die ze alleen maakt.. En ze zal er ooit ook uit moeten komen. Uit deze kuil.. Anders zal ze altijd blijven vallen. Want zoals ze nu leeft, dat houdt niemand lang vol. Deze leefstijl zal haar uiteindelijk alles kosten. En dan kan niemand haar meer redden.. Niemand.. Maar zolang niemand haar ziet, haar opmerkt.. Zolang er niemand is die om haar geeft, echt om haar geeft. Kan er niets veranderen. Dus gaat ze door.. En zal ze langzaamaan verdwijnen van deze wereld. En niemand zal ooit geweten hebben, dat ze bestaan heeft. Vergeten..

Mensen zouden beter op moeten letten, waar zijn de mensen die anderen helpen, zonder er zelf iets voor terug te willen? Is het zo onvoorstelbaar in deze maatschappij om gewoon anderen te helpen, dingen te doen, niet voor je eigen hebzucht.. Maar om anderen erbovenop te helpen? Ik kan me hier keer op keer om verbazen.. Ik walg steeds meer van mensen die alleen maar aan seks denken.. Aan zichzelf.. Maar wat moet je ook. Het is ook moeilijk er voor anderen te zijn, als die anderen alleen aan zichzelf denken.. Het is moeilijk jezelf bloot te geven.. Als anderen het zo gemakkelijk tegen je gebruiken. Vertrouwen is schaars geworden, Veiligheid is moeilijk te vinden.. Geborgenheid is bijna een illusie.. En liefde verandert in een sprookje.. Iets dat eens was, maar langzaamaan verdwijnt van deze wereld. Zoals alles en iedereen verdwijnt. Wat belachelijk dat je als vrouw niet meer alleen over straat kunt lopen ’s nachts.. Wat belachelijk dat sommige mensen zichzelf meer waard vinden dan anderen.. Wat belachelijk dat je niet geaccepteerd wordt als je een andere huidskleur hebt, een ander denkbeeld, of een andere geaardheid.. Wat belachelijk!

18 apr 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van evangelina
evangelina, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende