Oke, wat zou JIJ doen?

Oke. Check dit, oke? Kijk... Er is een conferentie dat ieder pinksteren gehouden word; Opwekking. Al zo'n 2 jaar ofzo ga ik samen met wat vrienden naar deze conferentie. Je kunt er kamperen, er zijn allerlei christelijke activiteiten. Allemaal heel jovel en gezellig, ja.

Nu ontmoette mijn vriendin Ma haar huidige vriend (die weer een vriend is van mij ook) Ha vorig jaar tijdens deze conferentie. Ze werden spontaan verliefd en sindsdien hebben ze een relatie.

Dit jaar zouden we weer met zijn allen gaan. Nou ja, met z'n allen. Ons groepje is aardig uitgedunt sinds de vorige keer. Los van Ma's broers (3 stuks) plus aanhangsels, en Ha en is de groep niet meer zoals het was. Dat, plus dat ik geen tent heb en dus noodgedwongen in de vouwwagen van Ha en Ma slaap.

Vorig jaar had ik dit reuze gezellig gevonden. Ha en ik waren toen echt als broer en zus en zo gingen we ook echt met elkaar om. Nu hij wat met Ma heeft (wat ik trouwens heel leuk vind allemaal en ze ook echt gun) heb ik alleen wel mijn twijfels over dit komend kampeer weekendje te Opwekking. Het is niet bepaald een koppel dat een weekendje zonder kleffen kan.

En als ik eigenlijk heel goed kijk naar de vriendschap die we toen hadden, is die gewoon niet meer wat het was. Ik bedoel, ik heb die twee sinds vorig jaar niet meer gezien. Oke, ik zit midden in een verhuizing en zij werken allebei en hebben college maar dan nog. Sinds zij een relatie hebben ben ik eigenlijk twee vrienden kwijt. En dit heb ik vorig jaar al een keer aangekaart, toen ze zo'n 3 maanden samen waren. Maar ja, je wilt niet zeuren en je wilt niet het plezier verpesten die zij hebben aan elkaar.

Maar goed... Dus nu zit ik enorm te twijfelen. Toen Ha en Ma me vorige maand vroegen of ik nogsteeds mee wilde naar Opwekking was ik nog enthousiast. Want vorig jaar was het erg gezellig en het jaar daarvoor ook. Maar toen stond ik niet stil bij de veranderingen die er in die eigenlijk vrij korte periode is gekomen.

Dat, plus het feit dat Ha mij vorig weekend vertelde dat hij Ma ten huwelijk wilde gaan vragen tijdens Opwekking. Leuk is dat. Dan weet ik zeker dat ik een heel eenzaam weekend in die vouwwagen zal beleven. Natuurlijk ga je ander contact zoeken (er slapen tenslotte zo'n 10.000 mensen op het terrein van Opwekking) maar als de nacht komt ga je toch weer slapen en in mijn geval is dat slapen naast die twee kleffende figuren.

En zoals ik het gister hoorde van Ha (die het idee heeft dat hij mijn hulp enorm nodig heeft qua dingen regelen voor zijn verloven en een speech verzinnen), gaan ze al het begin van de weekend aan die verloving werken. Hij belde me gister over versiering in de tent, champagne, rozen.. Allemaal leuk en aardig en voor hen twee zal het vast super zijn maar om daar nu tussen te liggen? Gatver, nee dank je!

Ik zou het liefst nu een been breken en ze dan zeggen dat ik niet meer mee kan. Waarom zou ik mezelf onnodig kwellen door mezelf als derde wiel te laten degraderen en mee te gaan met die twee? Ik zit nu ook al sinds gister te bedenken wat ik kan verzinnen om niet te gaan. Ik wilde ook eigenlijk toen Ha mij belde meteen zeggen dat het feest voor mij niet door kon gaan. Maar ja, hij was zo enthousiast enzo en ik wilde dat weer niet verpesten. Het is natuurlijk heel erg bijzonder dat ze gaan verloven en dat ze dat doen op de plek waar ze elkaar ontmoet hadden. Heel romantisch allemaal.

Maar goed, ik weet gewoon dat mijn weekend daardoor totaal niets gaat worden. Met Knurf die in lutjebroek vastzit en elke vorm van contact met mij verbroken heeft (hij belt niet, mailt niet, maar belt R dus elke week..) zit ik er al helemaal niet op te wachten. Ik ben aardig over hem heen, maar als je zo'n kleffend stelletje ziet en die zich voor je neus ook nog gaan verloven dan is dat toch even slikken. Want heej, jij was niet zo lang geleden ook zo'n klef stelletje en je zou eigenlijk samen met de caravan ook naar die conferentie gaan.

Los van Ha en Ma heb ik ook andere twijfels over de Conferentie. Dat walgelijke kerkelijke gedoe spuit me de neusgaten uit. Vroeger was ik helemaal into die shit. En ik vind geloof enzo nogsteeds wel belangrijk maar om daar nu een heel weekend voor naar zo'n pinkster conferentie en opgescheept te zitten met allerlei evangelische mafkezen en betweterige protestanten... Nee dank je. Ik vier het dan liever thuis met het gezin.

Maar ja, hoe verzien ik een smoes dat duidelijk en sterk genoeg staat om alsnog niet te gaan? Ik ben platzak en zal zelf met trein en bus naar Opwekking moeten reizen. Maar ik heb amper een euro over na alle rekeningen die ik betaald heb, dus dat gaat mij echt niet lukken meer. Ik kan het vergeten dat Ha en Ma me komen halen, btw. Want die gaan dus met de broers van Ma in de auto en daar pas ik niet bij...

Ik zat te denken aan een smoes als; Toen ik vanmiddag de banken probeerde te versjouwen in mijn huis viel er eentje op mijn grote teen. Ik moet van de dokter rustig aan doen en kan niet mee. Of wat dacht je van deze smoes; Ik moest de koelkast bij het grofvuil zetten en toen ben ik door mijn enkel gegaan. Ik weet niet of het morgen beter gaat, maar ik meld maar alvast af.

Gatverdamme... Ik heb ook echte timing gevoel, he. Bedoel, dat pinkster weekend gedoe begint morgen al! Ik moet echt iets verzinnen, en snel!

En ik moet nu naar de Fysio...
01 jun 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van O_o
O_o, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende