Tastbare verandering.

Vandaag is een mooie dag. Een dag die verandering aankondigd, al weet ik nog niet hoe. Maar ik voel het, en ik heb het altijd bij het rechte eind wat dat betreft.

Het zijn de mensen op het werk, die me ineens aanspreken en grapjes maken. Dat ze dat eerder niet deden lag aan mij, ik heb ze altijd op een afstand gehouden. Maar sommige van hen zijn helemaal zo verkeerd nog niet.

Het zit in het kaartje van oma, die zoals gebruikelijk weer een goede raad bevat. "Je zult nooit zonder zorgen leven, Joan. Het is aan jou er het beste van te maken" . Dankjewel oma, u heeft gelijk. Net zoals papa gelijk heeft wanneer hij zegt "Luctor et emergo. Is het vandaag niet, dan is het wel morgen". Dankjewel pap, dat ik soms zoveel op jou lijk, en dat ik mijn rust kan vinden in die gedachte.

Het zit hem in het zonnetje, dat vrolijk op mijn bekkie schijnt, terwijl ik rustig de eerste bak koffie en sigaret van de dag wegwerk. Het zit hem in alles. En waar ik er eerst onwijs tegenop zag, wil ik dat de tijd nu snel vooruit gaat, omdat ik wil weten welke verandering er komt. Het is zo tastbaar, maar nog net niet.

Nog net niet. Geduld.
18 sep 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Almighty
Almighty, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende