Verdriet, maar waarom? [1]

Beste lezer,

Ken je dat gevoel van verdriet, angst, of boosheid die je in je hebt zonder enige reden? Dat je je rot voelt, niet meer kan en niet meer wilt? Ik wel. Misschien heb ik daar wel een reden voor, maar lijkt dat mij zo onlogisch. Toch zou ik niet weten wat het anders zou kunnen zijn.
'S avonds is dit het ergste, wanneer ik in mijn bed lig en zeker weet dat niemand mij kan zien. Zeker weet dat niemand mijn kamer binnen komt. Op die momenten voel ik mij het vervelendste, omdat ik weet wat er gaat gebeuren. Ik kan het tegenhouden, of ik zou het tegen moeten kunnen houden. Maar helaas, dat lukt mij niet. Ik kan het niet en ik ben bang dat ik het nooit 100% onder mijn eigen macht zou kunnen hebben.
Wanneer ik weet dat niemand binnen komt pak ik een scherp voorwerp, voornamelijk een schaar. Een schaar met een hele scherpe punt en begin dan mijn lichaam te beschadigen tot ik echt niet meer kan. Met zakdoeken maak ik het weer zo schoon mogelijk die ik op school onopvallend weggooi. Aangezien het (tot nu toe) één snee is, die al dieper wordt, kan ik het makkelijk verbergen.
Vroeger ben ik erg gepest, maar mijn ouders hadden het zelf zwaar. Hierdoor had ik thuis altijd een fake-lach op, waardoor het voor mij makkelijker is om te doen alsof. Mensen denken dat het goed met mij gaat, terwijl ik instort. Ik wil het ook verbergen, mensen moeten zich geen zorgen om mij maken, maar toch voel ik mij daardoor nog eenzamer.
Soms moet je kwijt wat je op het hart ligt, ik weet dat ik niet goed bezig ben en hier mee moet stoppen. Maar ik weet niet hoe. Je denkt het in de hand te hebben, maar ondertussen heeft het jou in de hand en kun je je er niet meer tegen verzetten, gaat het automatisch, denk je er niet bij na. Maar toch moet je met de gevolgen leven om elke minuut van de dag te controleren of het niet zichtbaar is, het te bedekken en te zorgen dat niemand iets merkt. Door die inspanning ben ik 's avonds al helemaal kapot. Zo gaat de cirkel rond en rond, maar ik wil het niet meer. Toch is het als een verslaving, het lijkt alsof ik niet zonder kan.

Het spijt me.
23 mei 2014 - bewerkt op 23 mei 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Labyrinthine
Labyrinthine, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende