Verhuizen

Binnenkort een eigen huis. Wat komt er een hoop op ons af. Dingen die geregeld moeten worden. Overleg met alles en iedereen die erbij betrokken is. De verantwoordelijkheid die ik toch ook voel. Het mag niet falen, het moet goed blijven gaan..

Mijn vriend gaat in het huis wonen. Zelf blijf ik liever nog even thuis. Veel mensen om me heen snappen dat niet. "Al 4 jaar samen met je vriend, dat is toch juist leuk!" en "Wacht maar tot je de sleutel in handen hebt, dan wil je opeens wel!". Maar ik wil het juist nog niét.

Als kind maak je allemaal de fase door dat je gaat huilen als je mama weggaat en de oppas komt langs. "Mamahahaa, waar ga je heen? Ik wil mee!huilen". Die fase, daar groei je overheen.. Na de kleutertijd ebben die gevoelens van verlating, ook wel separatieangst, weg.
Bij mij was dat anders. Zelfs nog toen ik in groep 8 zat, kon ik vreselijk in huilen uitbarsten en was ik ontzettend verdrietig als mijn moeder 's avonds weg moest voor een cursus, of wat dan ook. Ontroostbaar leek ik soms. Zo erg vond ik het als mijn moeder wegging. Ik kan me nog momenten herinneren dat als mijn moeder de woonkamer uitliep om naar boven te gaan, ik al vroeg: "Mama, waar ga je heen?".
Normaal gesproken ben je er op die leeftijd al overheen gegroeid, maar ik was dat niet.
Uiteindelijk wel. Gelukkig maar.

Maargoed, ik ben er overheen gegroeid, en toch wil ik nog niet verhuizen; ergens anders wonen dan thuis bij mijn moeder. Waarom? Ik heb heimwee. Misschien een soort staartje van die separatieangst die ik als kind heb gehad... Maar ik kan me fysiologisch, psychisch en motorisch echt heel naar, zeg maar vreselijk, voelen als ik op vakantie ga met mijn vriend en 2 weken in Verweggistan zit zonder mijn moeder. En ik kan er helemaal niks aan doen. Het overkomt me op zo'n moment.

Verder voel ik ook nog niet de behoefte om ergens anders te wonen. Thuis heb ik het ontzettend goed. Ik ben graag bij mijn ouders en broers. Vooral de gezelligheid aan tafel, met zoveel mensen om je heen, word ik vrolijk van. Met mijn vriend in zijn huis, zal dat zo anders voelen. Veel stiller met alleen elkaar. Het zal wennen worden. Maar die tijd gun ik mezelf. Uiteindelijk zal ik bij hem intrekken. Mijn spulletjes in zijn huis gaan zetten.

Maar voorlopig blijf ik nog eventjes in mijn warme nestje thuis. Dicht onder moeders vleugels.


Namasté
24 sep 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Namaste
Namaste, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende