Zwarte piet & negerzoenen

Hoi, voordat ik ga beginnen met mijn verhaal te vertellen wil ik zeggen dat het niet racistisch is bedoeld! Er is sinds een paar dagen een hoop gedoe over zwarte pieten. Door het feit dat mensen die demonstreerde tijden een intocht, hardhandig werende opgepakt, is er veel gedoe over. Ik ben het zat om elke keer overal wat over dat gezeik te moeten horen, en deel hier gewoon even mijn mening. Dan ben ik tenminste af van het feit dat ik mijn mening binnen moet houden.

Nou… waar was ik? Owhja, een paar negroïde mensen, ja zo noem ik ze maar even. Anders krijg je weer het gedoe of het een antiliaan of een Surinamer is whatever… Ik vind het dikke bullshit waar een paar van dat soort mensen mee bezig zijn. Eerst voelen ze zich gediscrimineerd door een stuk eten omdat het een negerzoen word genoemd. En dan zijn het weer de zwarte pieten!
Nieuwsflash: Dit is Nederland en zwarte pieten zijn traditie. Het zijn geen slaven maar van oorsprong Italiaanse knechten die zwart zijn geworden van roet in schoorstenen! Lijken negroïde mensen nou opeens op zwart geblakerde Italianen?

De negerzoen is een stuk snoep, en ik blijf het trouwens gewoon zo noemen. De mensen die het eten vinden het lekker, en als je iets lekker vind is dat leuk, als je iets leuk vind krijg je er toch een goed gevoel van? Hoe kun je een stuk eten dan in godsnaam beledigend vinden?
Kinderen zijn dol op zwarte piet, en er zal geen enkel kind zijn dat een hekel aan zwarte piet heeft. Een enkeling daar gelaten, maar daar weten wij dan toch niet het verhaal achter ofwel?
Negroïde mensen, alsjeblieft, accepteer onze gebruiken nou eens! Sommige mensen gebruiken de woorden ‘negerzoen’ en ‘zwarte piet’ om te discrimineren, maar die weten niet beter! Laten jullie je nou echt door een kleine groep racistische Nederlanders beledigen met die woorden? Nog een keer: negerzoen en zwarte piet zijn gewoon positieve benamingen voor dingen die wij in Nederland hebben.

Ik kan wel begrijpen dat het vervelend is, en dat je ertegen wilt demonstreren, maar doe het dan normaal en met een rustig argument. Ga niet als de politie je vast heeft en er honderden mensen om je heen staan roepen: Ik word geslagen en geschopt omdat ik zwart ben!
Zoals de politie handelde was verkeerd, een veel te harde aanpak. Maar de domme negroïde mensen, sorry dat ik het zo zeg, die demonstreerde tegen zwarte piet tijdens de intocht van sinterklaas zijn ook niet goed.

Ik ben een Nederlander en word kaaskop genoemd door buitenlanders die schijt hebben aan Nederland (1. Wat doe je hier dan? 2. Rot dan toch lekker op als je ons allemaal kaaskoppen vind! 3. Srry dit moest er ook gewoon even uit, ik ben namelijk heel erg opgefokt door dit alles!), ik ga niet demonstreren tegen kaas dat ze het anders moeten noemen omdat het misschien beledigend overkomt.
Het komt er eigenlijk op neer: Stoor je er niet aan, het hoort bij ons land. Het is hetzelfde als dat ze zeggen het zijn altijd de Marokkanen. Die scheer je dan ook over een kam, maar ik kan je vertellen dat er ook echt goede Marokkanen zijn! Ja… dat kwam uit mijn mond. Het is altijd een kleine groep die het verpest voor de rest en daardoor gaan andere mensen moeilijk doen en haten.
16 nov 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van DIYLF
DIYLF, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende