2 posts max (3)

Hey everyone,

Nou om eerlijk te zijn vond ik dat dus een prachtig onthaal op een nieuwe site vrolijk

Gewoon in nog geen 24 uur heb ik in totaal bijna 300 views gekregen en een hoop reacties (25 of zo) nou bedankt iedereen ik vind het erg leuk om zo iets te krijgen en al helemaal om te horen dat mensen zeker meer willen lezen… een groter plezier had mij niet gedaan kunnen worden.

Nou goed de titel van dit verhaaltje is: ‘2 posts max’ dat heeft natuurlijk een reden want gisteren zat ik gewoon veel te lang te kijken op deze site en de bedenken of ik nog nieuwe dingen moet schrijven…. Nou nee dus, ik schrijf maximaal 2 dingen per dag zodat ik nog wat overhoud want als ik nu alles wegschrijf, dan kan ik er later niks meer mee doen.

Nou goed gewoon door met wat ik op wilde schrijven. Ik wilde graag mijn voornemens delen een vraag stellen en ook 1 grappige theorie bespreken met degene die daar geïnteresseerd in is.

Eerst het voornemen: ik wil graag na vandaag weer hard gaan werken en daarom mag ik niet posten in de middag voor ik al mijn huiswerk heb gedaan. Ik weet dat het verleidelijk gaat worden en ik weet dat ik het misschien niet ga redden maar ik wil het toch proberen want als het lukt dan ben ik veel beter aan het werk… ik kan altijd al wel redelijk goed werken maar ik heb het gevoel alsof het weer een beetje inzakt en net nu het zo lekker ging. Ik moet gewoon hard blijven werken want ik wil gewoon het goed doen. Dat is voor de meeste mensen het belangrijkst in deze wereld. Goed presteren en veel geld verdienen… Tja ik weet het niet hoor.

Oke mijn vraag aan iedereen is: wat denken jullie hier te vinden? Ik zie dat er heel veel gedichten op deze site staan, korte entry’s en een hele hoop foto’s maar waar zoek je naar op deze site als je hier iets neerzet? Ik zal zelf wel gewoon eerst beantwoorden zodat het ijs een beetje gebroken is knipoog, ik zoek hier naar mensen. Niet speciaal dat ik vrienden zoek of zo want die heb ik al wel en ik ga dus ook mooi niks van mezelf vrijgeven maar ik zoek wel naar mensen die het leuk vinden als ik iets schrijf. Een soort publiek of zo… Ik weet het niet zo goed maar ik vind het een prettig idee dat ik ergens iets kan neerzetten waar anderen dan op reageren.

Als laatste de theorie en dan moet ik al weer bijna naar school: De theorie luid: met iedere stap die je zet zal je de mensheid veranderen. Dit spookt gewoon al weken misschien wel maanden door mijn hoofd.

Ik zal het uitleggen:
Stel je voor je leest dit helemaal en bent daar 2 minuten aan kwijt (of iets langer maar dat neem ik maar voor lief). Doordat je twee minuten later bent in plaats van naar de bibliotheek te gaan ben je daar twee minuten later en je ziet dat iemand net een boek waar je al heel lang op wachtte voor je neus wegpakt. We schakelen door naar de persoon die het boek wel heeft, Hij loopt naar de uitgang en begint zodra hij thuis is te lezen. Hij is echt compleet overdonderd over hoe geweldig het boek is en hij googled naar de schrijfster. Die blijkt Amerikaans te zijn dus het boek moet ook in het Engels er zijn. De man die spreekt een paar dagen later met een oude schoolvriend die naar Engeland is geweest en hij verteld hoe goed hij het boek wel niet vond. We schakelen door naar de Engelsman, de man is een wetenschapper en hij onderzoekt de hersenen van bepaalde mensen met een stoornis. Zodra hij in een boekhandel komt koopt hij het boek en we schakelen over naar de eigenaar van de winkel: De eigenaar heeft doordat het zo een succes is (het boek) ontzettend veel geld verdiend in korte tijd. Hij besluit op vakantie te gaan naar Canada… Als hij daar is bekijkt hij van alles en hij vind het er geweldig. Hij besluit een gok te wagen en te emigreren naar Canada. Het is gewaagd en hij verkoopt zijn boekenwinkel en begint te werken als journalist in Canada. Hij interviewt niemand van belang maar kan een gewoon bestaan leven en is helemaal gelukkig daar. Een van de mensen die hij interviewt is een actrice die zo leuk blijkt dat ze een paar keer uitgaan. Ze lijken allebei erg gelukkig met elkaar maar met zoals zo veel relaties vallen ze na een jaar uit elkaar. De vrouw die verhuisd naar Amerika want ze heeft altijd al wat anders gewild en nu is haar kans om alles anders aan te pakken. Ze verhuisd en als ze aankomt ziet ze dat ze een hele aardige buurvrouw heeft. Die buurvrouw blijkt een schrijfster te zijn en heeft ooit een boek geschreven wat vooral in Europa heel goed werd verkocht. Het verhaal van de vrouw die verhuisde zet de schrijfster aan om een nieuw boek te schrijven… Terug naar de eerste persoon (jij dus) je ziet dat dezelfde schrijfster weer iets heeft geschreven en besluit dit keer om Temeraires teksten te laten voor wat ze zijn en snel naar de bieb te gaan zodra het boek uit is.

Nou een prachtig voorbeeld van the butterfly effect zou ik toch zeggen vrolijk Het is dat je dus met iedere stap (of tekst die je leest) de hele wereld kan veranderen want ik heb nu een paar personen opgenoemd maar je kan natuurlijk ook nog alle mensen in en om het vliegveld gebruiken, de verhuisbedrijven, vrienden en familie van de verhuisde mensen enz enz. het zijn duizenden mensen die je allemaal een klein beetje veranderd. Dus als je deze tekst niet had gelezen dan was de hele wereld over 100 jaar waarschijnlijk iets anders geweest…. Toch ben ik blij dat je het wel hebt gedaan hoor.

En dan nu ga ik jullie verlaten want ik kom te laat.

Was getekend:
Temeraire

P.S let op waar je loopt

1030 woorden
15 nov 2010 - bewerkt op 15 nov 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Temeraire
Temeraire, man, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende