Lucide dromen (2)

Deze post is voor Morgenrood om uit te leggen wat lucide dromen is.

Lucide dromen:
Allereerst wil ik zeggen dat dit een wetenschappelijk bewezen iets is en dus kan je het niet ontkennen dat het niet bestaat. Je hoeft ook niet te geloven dat het er is want het is gewoon echt waar erg vrolijk

In een droom ben je singleminded dat betekend dat je maar aan 1 ding kan denken. Probeer een nachtmerrie in je hoofd te nemen het liefst eentje waar je werd achterna gezeten… Oké probeer nu terug te halen wat je op dat moment dacht (ik zelf heb meestal dingen in de trant van: RENNEN!!!!). Oké terug naar de werkelijkheid, probeer nu te bedenken wat je allemaal denkt op DIT ene moment. Ja precies het i te veel om op te noemen… bij mijzelf schieten er nu dingen door mijn hoofd als: hoe leg ik dit duidelijk uit, oh shit ik moet nog aan mijn wiskunde, zouden mijn ouders doorhebben dat ik een dagboek heb verward? Allemaal dingen tegelijk.

Hopelijk heb je zelf het verschil al ontdekt, je denkt meerdere dingen tegelijk overdag. Hier komen de lucide dromen binnen, als je een lucide droom hebt betekend dat dat je hetzelfde kan denken als overdag (je doorbreekt de singlemindedness).

Terug naar je nachtmerrie: We worden nog steeds achternagezeten… We rennen weg maar we worden ingehaald. Ik zie dat de man steeds dichterbij komt en hij heeft een flikkerend mes in zijn handen. Oh nee hij gaat me vermoorden… Snel dat steegje in *rent het steegje in* oh nee het loopt dood er staat niks anders dan een muur. Snel verschuil ik me achter een doos maar ik hoor de voetstappen van de man al het steegje inkomen. Hij tilt de doos op en op dat moment zie ik: dit is mijn leraar Nederlands….. hoe kan het nou dat mijn leraar Nederlands me wilt vermoorden (buiten het feit om dat ik niet echt iets nuttigs doe in zijn lessen).
Dat kan niet dat kan echt niet. Er moet een verklaring voor zijn… Dit moet wel een droom zijn.

Nou dat is dus een lucide droom. Zodra je door hebt dat je droomt kan je dingen tegelijk denken en word je weer realistisch… zo weet ik dat mijn leraar Nederlands niet zo maar iemand zou vermoorden en dus kan ik ook gewoon opstaan en weglopen zonder dat ik bang hoef te zijn. (aangezien je droomt kan je toch niet dood en er bestaat geen pijn (jeej))

En dit was nog niet eens het beste gedeelte, voor iedereen die het filmpje heeft gezien: dat kan allemaal en nog veel meer.

Voor de mensen die het filmpje niet hebben gekeken: Alles is mogelijk er zijn geen regels en geen wetten, heb je ruzie met je leraar? Scheld hem de huid vol, altijd al eens in een film willen staan? Word de hoofdpersoon, Te gekke boeken? Waarom geen interview met de hoofdpersonen? Vraag je je af hoe het is om van een gebouw te springen? Stijg op land op een gebouw spring weer naar beneden en sta op om daarna het nog eens te doen, Ooit het gevoel dat je een weerwolf bent? Word een wolf en ren door de nacht met anderen.

Je hersenen laten je alles voelen zoals het echt is en zo lang je maar beseft dat alles kan is het het beste wat er maar bestaat.

Nou goed ik hoop dat het duidelijk is en anders moet je maar vragen dan vertel ik je meer.

Met vriendelijke groet: Temeraire

591 woorden
14 nov 2010 - bewerkt op 15 nov 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Temeraire
Temeraire, man, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende