AIP dag 1

Oké, zoals gisteren aangegeven wil ik echt gaan bijhouden wat ik allemaal eet en hoe ik me voelde die dag. Ik houd mijn eetpatroon precies bij in MyFitnessPal, dus ik ga het niet precies hier opschrijven, maar het lijkt me wel goed om dagelijks van me af te schrijven op dit vlak.

Ik heb geen idee hoeveel dagen ik dit ga doen, maar het nummeren vind ik wel fijn.

AIP staat trouwens voor The Autoimmune Protocol of voor Autimmune Paleo. Het houdt dus in dat je door middel van AIP zoekt wat je triggers zijn qua voeding en je laat vooral veel weg.

In mijn geval vermijd ik momenteel:
- Gluten
- Lactose
- Toegevoegde suikers (fruit en groente is dus wel okéknipoog
- E621
- Varkensvlees
- Pinda's (Sinds dit weekend besloten)
- Aardappelen (zoete aardappel kan wel)

Als ik een keer iets heb van de genoemde lijst is het niet meteen een probleem, maar ik moet ze dus zo veel mogelijk vermijden.
Erbij opgeteld begin ik elke ochtend met een aantal supplementen en met een glas citroenwater en een kop kruidenthee. En ontbijt.

Alles doe ik trouwens onder begeleiding. Ik ben dus zeker niet zelf aan het doktoren met supplementen.



Gisteren was een zware dag, vanwege de ontstekingen die ik had. Oksels deden superveel pijn en had op meerdere plekken onderhuidse ontstekingen gevoeld. O.a. in mijn borst. En that one scared the shit out of me. Het moment dat je 'iets' in je borst voelt... Blijf hem vooral in de gaten houden, maar voor zover ik nu kan inschatten is het een ontsteking en niet iets anders. Enorme huilbui gehad toen ik in de spiegel keek en een van mijn ontstekingen spontaan openging. En ik zag in de spiegel een diep ongelukkige vrouw.

Moest verplicht naar mijn opa en oma en dat vond ik lastig. Want ik had zo veel pijn, en er zouden hapjes van de cateraar worden gebracht. En naja, gedoe. Besloot uiteindelijk om wel te gaan en niet té lang te blijven. Heb twee hapjes genomen. Gevulde eieren. Voor zover ik kon inschatten lacotsevrij. Ook paar handjes naturelchips gehad. Die mag ik, maar wel met mate.

Ontbijt was mijn crumble:



En als middageten maakte ik deze:


Het leek me slim om al warm te eten voordat ik naar de verjaardag van mijn oma zou gaan. Dit is spinazie met kokosmelk, ui, knoflook, kurkuma, peper, zout en kerriepoeder. Niet met rijst, maar met bloemkool erbij.
En een gebakken ei dus.
Gekozen voor deze maaltijd, omdat knoflook en kurkuma ontstekingsremmend is.

Thuis na de verjaardag wat fruit gehad.

Best op tijd naar bed gegaan. Was echt heel moe. Nu nog steeds wel last van mijn ontstekingen, maar het lijkt iets minder heftig te zijn. De druk is er in ieder geval af, gezien er gisteren echt enorm veel rotzooi uit mijn wonden is gekomen.



Ik weet niet of ik elke dag foto's ga plaatsen van mijn eten. Maar goed, dit was dus hoe ik het gisteren heb gedaan.
13 mei 2019 - bewerkt op 13 mei 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende