Altijd Eerlijk

Hoe mooi zou het zijn als alle mensen telepathisch zouden zijn. Wat ik hiermee bedoel is dat iedereen alles van elkaar weet. Alles wat je voelt, denkt en doet word gedeeld met alle mensen om je heen. Dit betekent wel dat je geen geheimen voor elkaar kunt houden, maar uiteindelijk is dit helemaal zo slecht nog niet. Want de zaken waar de je je voor schaam en dus niet wenst te delen, heb je gedaan met een reden die de andere mensen dan kunnen begrijpen.Wat je dan krijgt is in essentie 1 groot denkend wezen. Een samenleving die perfect samenwerkt en nooit conflict heeft want alles word collectief gedeeld. Dit zou het einde betekenen van onbegrip, oorlog en al helemaal zoiets walgelijk primitiefs zoals discriminatie.

Want uiteindelijk zijn we allemaal van hetzelfde soort, met dezelfde bouwstenen en hetzelfde brein. Het omhulsel eromheen verschilt alleen. Voor degene die denken dat dit nooit zal gebeuren, kan ik je vertellen dat het al aan het gebeuren ís. Vele wetenschappelijke onderzoeken tonen al aan dat mensen zeker over bepaalde bewuste of, in de meeste gevallen, onbewuste telepathische vaardigheden beschikken. Elke generatie is dat kleine beetje meer ontwikkeld dan de vorige en gebruikt net dat beetje meer brainpower. En op zich is dat natuurlijk niet meer dan logisch. We staan gelukkig niet stil in onze (biologische) ontwikkeling en als je je bedenkt dat we nu pas 15% van onze hersencapaciteit gebruiken kan je je wel voorstellen dat wanneer dit over een flink aantal generaties opgekrikt word naar laten we zeggen het dubbele, we al aardig meer kunnen met die suffe grijze massa.

Dus als de mensheid nog even kan wachten met elkaar allemaal de nek om te draaien dan staat ons allemaal nog iets heel moois te wachten. Dit hoeft niet per se via natuurlijke evolutie te verlopen. Een van de redenen waarom we nog maar zo weinig brainpower gebruiken is omdat onze hersenen simpel niet genoeg zuurstof aangevoerd krijgt. Wanneer dit of een van de andere problemen kan worden opgelost via de huidige medische en technologische wetenschap hoeft deze ontwikkeling helemaal geen duizenden generaties/jaren te duren.

Want als je kijkt naar deze ontwikkeling dan zou je het als een soort spiraal kunnen zien. Deze spiraal wordt met de tijd steeds kleiner en kleiner. Hiermee bedoel ik dat de ontwikkeling steeds sneller gaat. Vroeger zaten er een groot aantal jaren tussen belangrijke ontwikkelingen maar deze volgen elkaar in een steeds rapper tempo op.

Als we willen kunnen we nu al een mens creëren waarbij we alle natuurlijke defecten eruit kunnen ‘screenen’ en hiermee een groot aantal generaties natuurlijke evolutie kunnen overslaan. Hier komt natuurlijk ook een ethische kant bij kijken. Mogen we wel voor ‘god’ spelen en zouden we het niet gewoon op zijn beloop moeten laten. Maar de kennis die we hebben vergaard om dit te kunnen doen hebben we ook door evolutie en het doorgeven van kennis verkregen. Het is ons niet aangereikt door een hoger wezen die zei “Ik laat zien hoe het moet maar je mag het niet doen”

Het enige nadeel is dat er fouten gemaakt gaan worden. Zoals met alle grote doorbraken moeten er eerst een aantal dingen misgaan voordat we uiteindelijk uitkomen op het eindresultaat. Dat dit wel op grote schaal gedaan word met dieren laat ik hier dan even links liggen. Uiteindelijk zullen wij, als mensen, ons toch de vraag moeten stellen of we tevreden zijn met het wezen dat we op dit moment zijn, of op zoek willen naar de grenzen van ons bestaan...

.dave

"I see the Universe. I see the Patterns. I see the
ForeShadow that precedes every moment of every day.
I see it and you Don't"
19 mei 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van dave2006
dave2006, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende