Vrouwen zijn minderwaardig

Mannen en vrouwen. De 2 geslachten van het menselijk ras die zo met elkaar verbonden zijn en toch zo een wereld van verschil zijn. De huidige trend is om te zeggen dat man en vrouw gelijk zijn, maar is dit eigenlijk wel zo? Waarom word altijd de vrouw onderdrukt en niet de man? Is dit een resultaat van miljoenen jaren evolutie en zo ja; waarom? Logische reden is omdat de man van nature sterker is dan de vrouw (fysiek dan) en daardoor de vrouw makkelijker kan onderdrukken. Maar beiden hebben zo hun eigen kwaliteiten . Zonder één van de beiden kan er (nog) geen voorplanting ontstaan en dus hebben zij elkaar nodig.

De reden dat ik deze column schrijf is omdat mijn neef vroeg aan mij om eens mijn mening te geven over het verschil tussen de man en vrouw. Toen ik dit onderzocht kwam ik het volgende interessante stukje tegen:

"De grote verandering vindt natuurlijk plaats tijdens de puberteit, als de geslachtsklieren beginnen te werken. Het lichaam verandert op slag, en de atletische capaciteiten nemen duidelijk toe in het voordeel van de jongens. Aan de basis van die lichamelijke veranderingen ligt het hormoon testosteron. In enkele maanden tijd stijgt het testosterongehalte in het bloed naar 5-6 ng/ml bij de jongens, terwijl het bij de meisjes stagneert op ongeveer 0,4 ng/dl. Die hormonale storm heeft gevolgen voor de gezondheid. Opvallend is dat de meeste ziekten anders aanslaan bij de twee seksen. Over het algemeen gesproken lopen de vrouwen minder gauw infecties op, omdat de oestrogenen in hun lichaam hun immuunsysteem versterken. Ze ontwikkelen dan weer makkelijker auto-immuunziekten dan de mannen"

Het spectaculairste verschil zijn wel de lichamelijke veranderingen. Bij gelijke lengte heeft een jongen bredere schouders, langere armen en smallere heupen dan een meisje. Zijn hartvolume en longinhoud zijn groter en ook zijn spieren zijn meer ontwikkeld. Zelfs de hoeveelheid bloed in zijn lichaam is groter, net zoals het hemoglobinegehalte in zijn rode bloedcellen. Al die dingen samen verschaffen hem een duidelijke voorsprong bij kracht- of uithoudingsporten. De vrouw heeft daarentegen de neiging om vet op te hopen. Ze heeft twee keer meer vetcellen dan een man (40 miljard tegenover 20 miljard), waardoor ze een extra voorraad vet van 300.000 kilojoule kan aanleggen, ongeveer de energie die nodig is om een menselijke foetus uit te dragen. De natuur is vooruitziend. Maar dat extra gewicht vormt natuurlijk een handicap bij het sporten en veel jonge vrouwen houden er rond die periode dan ook mee op. Ze zijn ontmoedigd omdat ze geen vorderingen meer maken, en soms zelfs achteruitgaan.

Dit soort informatie vertelt mij dat de man dus van nature wordt ontwikkeld om meer kracht te ontwikkelen en de vrouw om op voortplanting te focussen. Dit is op zich heel logisch. Wanneer je naar de natuur kijkt is dit ook zo. Maar hoe vertaalt zich dit in de huidige maatschappij? In deze tijd zijn de vrouw en de man gelijk, maar is dit wel goed? Het is al bewezen dat vrouwen de taken die mannen normaal uitvoeren, dit net zo goed doen en soms zelfs beter. Maar de belangrijkste factor kan teruggevonden worden in alle dieren op aarde, de vrouw kan kinderen krijgen en de man niet.

Natuurlijk heeft de huidige medische wetenschap hier een oplossing voor; de reageerbuisbaby. Met enige technische voorruitgang kan dit zichzelf zelfs beter bewijzen dan de traditionele conceptie, want het kind kan aangepast worden om een groot deel van de zwaktes die de huidige baby’s nu hebben eruit te halen. Dan krijgen we weer de vraag of dit ethisch verantwoord is, waar ik in deze column niet verder op zal ingaan.

Dan rest mij nog de hoofdvraag; is het enige geslacht beter dan de andere? Mijn antwoord is nee. De ene kan niet zonder de andere en dit zal nog wel een tijdje zo blijven. Maar totdat fysieke kracht de belangrijkste factor blijft voor dominantie zal de vrouw nooit op gelijk niveau komen als de man, omdat wanneer het puntje echt tot paaltje komt het leidt tot geweld en daarbij de man over het algemeen wint van de vrouw. Voor dit soort voorbeelden hoeven we alleen maar terug te kijken naar de dramatische culturen waarbij de vrouw zwaar ondergeschikt is aan de man. Maar allebei zijn even waardevol. En zolang dit herinnert wordt zal er geen sprake zijn van meer of minder, maar van een samenwerkingsproces waarbij we allemaal meewerken aan een beter toekomst, op zoek naar perfectie…

.dave

"There's a Difference between Knowledge, and Wisdom"
18 mei 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van dave2006
dave2006, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende