IK weet dat ik Droom!

Wist je dat je in je leven ruim 1/3e slaapt? En in die 1/3e gebeurt aardig wat. Je valt in slaap en verwerkt de ervaringen van je dag en lichaam rust uit. Maar in die paar uur slaap gebeurt er iets magisch…je droomt. Wanneer je droomt heb je niet meer door wat er om je heen gebeurt en raak je verzonken in gedachten.

Maar de laatste tijd ervaar ik iets irritants; ik weet dat ik droom. Nou lijkt dat heel cool, want dan kan je alles doen wat je wilt. Maar zo werkt het niet helemaal. Ik raak in paniek omdat er op elk moment wat slechts kan gebeuren. Ook ben ik half wakker maar is mijn lichaam nog door mijn hersens uitgeschakeld, zodat ik mijn dromen niet in het echt uitvoer.

Het begon namelijk met een nachtmerrie. Ik wist dat ik droomde, maar toch gebeurde er hele enge dingen. Dus besloot ik een soort beveiliging in te bouwen. Wanneer het licht niet aan gaat, droom ik. Dit ging eerst niet helemaal goed. Ik droomde dat ik in mijn bed lag en wakker werd. Ik deed me licht aan, en ging niet aan. K*t ik droom. Ik werd weer wakker, liep naar beneden en ging wat drinken, maar het licht van de koelkast ging niet aan….K*t ik droom nog steeds. Bestwel vermoeiend dus als je die volgende ochtend om 7 uur op moet en je de hele nacht bezig bent met wakker worden. Dit heet vals ontwaken. Dit is het enige nadeel van lucide dromen. Je weet eigenlijk nooit of je droomt of niet. Maar het werkt het dus, en jongens, het is prachtig. Elke nacht ben ik vrij om te doen wat ik wil in een wereld die alleen belemmerd wordt door me eigen fantasie.

Toen besloot ik eens wat onderzoek te doen naar deze vorm van dromen, genaamd lucide dromen. Een lucide droom is een droom waarbij de dromer zich bewust is van het feit dat hij droomt. Blijkt dat ik niet de enigste ben. Er is zelfs een hele cursus voor om te zorgen dat je deze vaardigheid eigen maakt. Wat ik wel geleerd heb ik dat dromen niets meer is dan gewoon nadenken zonder invloeden van buitenaf. Daarom merk je ook nooit dat je in slaap valt. Je gaat gewoon langzaam over van normaal nadenken tot slaap en daarna in de REM (rapid eye movemment) slaap. Dit is de periode dat je droomt.

Maar laat ik wel even de verhalen uit de wereld helpen…dromen is niets magisch. Je kan niet door te dromen de toekomst voorspellen of de realiteit veranderen. Ik hoopte omdat ik vaak het van Deja-Vu’s (het denken dat je een situatie al eerder hebt meegemaakt) heb, ik door middel van deze techniek het beter kon herinneren en voorspellen. Dat is dus helaas onzin. Deja-vu’s niet zijn niet meer dan een foutje in de hersenen die een situatie verbinden met een andere en hierdoor lijkt over te komen als iets waar je al wist wat ging gebeuren.

Wel is het interessant om een dromendagboek bij te houden. Ik doe dit persoonlijk niet omdat ik het grootste deel gewoon herinner. Maar wanneer je dit tot in detail bijhoudt ontstaat er een bepaald patroon wat je meer leert over jezelf. Als afsluiting nog een paar tips. Deze tips komen uit mijn eigen ervaringen en wat ik erover heb gelezen op internet:

Probeer eens op je horloge te kijken, tijd klopt nooit in dromen.
Tekst klopt niet omdat je leest met je ene hersenhelft, en droomt met de ander.
Probeer het licht aan te doen, zoals ik beschreef doet dit op een een of andere manier niet.

Anyways, heel interessant allemaal. Zolang je het onder controle hebt is het prachtig, maar kan ook zeer beangstigend zijn wanneer dit niet het geval is. Voor mensen die dit ook eens willen proberen, zoek op het onderwerp op Google en je vindt genoeg. Bedankt voor het lezen en succes!

.dave

“What happened happened and couldn't have happened in any other Way”
24 mei 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van dave2006
dave2006, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende