Bah.. Jakkes :( Kutschool ook altijd :(

Ik heb geen zin meer in school. Ik heb al een diploma, een MAVO diploma. Alles op D niveau. Inmiddels word ik alweer 21 en ik zet er echt niet op te wachten om pas rond me fucking 25e pas me HAVO diploma te hebben. Helaas ziet het er wel naar uit dat het zo zal gaan. En ik heb dr gewoon geen trek in.

Maar wat ga ik dan doen? Ik weet dat ik aan alleen de MAVO geen zak heb. Ik moet en zal een MBO opleiding gaan doen. Maar welke? Ik weet niet wat ik leuk vind. Nee okay, dat weet ik wel, maar dat zijn allemaal dingen waar ik geen geld mee kan verdienen... 's Kijken wat me interesseert:

1] tekenen
2] zingen
3] muziek
4] tv kijken
5] video camera
6] online gaan/internetten
7] dieren
8] geloof
9] kleding

Nah, wat voor een baan kan ik vinden met deze interesses? Sterker nog, wat voor een MBO opleiding? Ik ben lui... Gatver... Ik denk dat ik maar eens wat open dagen ga binnen wandelen om te bekijken wat ik voor een opleiding zou kunnen doen.

Weet je wat me wel leuk lijkt? Klinkt heel vaag, maar Engels docente worden, dat lijkt me wel leuk. Engels is haast als een 2e taal voor me. Maar ja... Heb ik daar zin in? Voor de klas te staan, met al die pubers in de les? Ik heb geen zin in pubers... Ik was er zelf 1tje, pubers zijn niet leuk om les te geven...

Ik weet het allemaal effe nie meer. Dit stinkt naar stront. Ik had hier eerder aan moeten denken. Het heeft me flink wat duiten gekost om HAVO 4 toegelaten te worden! Allemaal uit mijn eigen ZAK!

He jakkes...

Vandaag was ik voor de verandering weer eens op school. We hadden Nederlands vandaag, een toets. Gelukkig was het een "Leestoets", daar ben ik in het algemeen best goed in. Zelfs in het Duits, kun je nagaan!

Mijn Nederlands docent kwam tijdens de toets naar me toe. "Ik zie je amper nog in de lessen." Ik zo; "Ja, klopt." Hij vroeg zo; "Wat wil je eigenlijk? Wil je nog proberen alles een beetje op te halen?" Ik antwoordde; "Geen idee, ik zit eraan om te stoppen. Ik deed de HAVO alleen omdat ik de Kunst Academie wilde doen. Maar das zo'n grijs vlak. Ik heb daar geen zin meer in. Plus als ik klaar ben met de HAVO ben ik ongeveer 25 en dan nog een HBO, ben ik 30. Ik wil niet tot me 30e wachten tot ik eindelijk eens een goede opleiding heb gehad en een goede baan vinden kan." Toen zei hij; "Probeer in iedergeval dit schooljaar af te ronden. Dan kun je om een verklaring vragen, dat je Nederlands, Engels en CKV op HAVO 4 niveau hebt gedaan maar helaas niet af hebt gemaakt." Ik zo; "Oh?" Hij zo; "Ja. Ik zou het heel jammer vinden als je niet verder ging. Het is altijd zo leuk met jou in de lessen, ik zou je erg gaan missen." Ik zo; "Oh? Nou, ik zal erover nadenken". Vond het eingelijk beetje raar...

Vind het zowiezow vreemd dat mijn Nederlands docent mij zo aardig vindt. Naar mijn weten doe ik niet bepaald anders tegen hem dan tegen andere docente. Goed, tegen de CKV/Engels docente ben ik best wel lelijk geweest. Tegen mijn ANW docent maar niet te zwijgen... Maar ik doe niet meer als normaal tegen hem. Of is dat het hem juist? Vindt hij het fijn dat er tussen al die kleuters ook iemand tussen zit met verstand en normaal gedrag? Maar, ik ben niet normaal! Ik ben mij en das fijn, alleen ik ben niet "normaal".

Ach ja, wat maakt het uit. Ik vond het aan ene kant wel aardig van hem hoor. Maar wat heb ik aan een verklaring dat ik HAVO 4 heb gedaan? Geen ene flikker! Een HBO opleiding kan ik wel vergeten. En MBO op niveau 4? Dat kon ik met mijn MAVO D diploma allang al! Toch? Dacht het wel tenminste...

Ik weet het niet meer... **zucht** verward

Maar goed, laat ik mijn bedje maar eens opzoeken verdrietig
17 mrt 2004 - bewerkt op 17 mrt 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van O_o
O_o, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende