Een paar weken geleden heb ik iets geproefd waar ik al jaren heel erg benieuwd naar was. Ik heb namelijk vlees gegeten van een wagyu rund.
Deze soort runderen vinden hun oorsprong in Azië/Japan maar dat is niet zo heel bijzonder. Het bijzondere aan deze runderen is hun voeding en hoe ze behandeld word.
Ze krijgen namelijk een massage en ze horen bieren te krijgen.
Hierdoor word het vlees super mals maar erg lekker om te eten.
Er was ooit een keizer in Japan die zorgde voor deze behandeling want de runderen waren bedoeld voor hem en zijn leger. Ze werden op stal gezet en door de massage en het bier werd het vlees mals in plaats van taai omdat de runderen geen beweging kregen.
Deze runderen in Nederland komen werk buiten maar krijgen ook de keizerlijke behandeling.
Het was een stukje vlees wat het wachter zeker waar was en mocht je ooit in de gelegenheid komen om het uit te proberen dan zou ik je het bij deze willen aanraden.
Als ik uiteten ga dan doe ik dat het liefst in restaurants waar ik op nieuwe ideeën kom en vooral geïnspireerd word om nieuwe dingen te gaan uitproberen.
Wagyu burger
Wat ik zelf heel bijzonder vond aan deze burger was de smaak van het vlees. Doordat er geen klodders saus op zat en geen producten op zaten die een overheersende smaak hadden kon je goed het vlees proeven. Alles was goed aangepast op elkaar waardoor elke smaak goed tot zijn waarde kwam. Ook de structuur vond ik erg bijzonder was het was niet helemaal vermalen tot moes zoals bij de meeste hamburgers maar het waren kleine stukjes vlees zoals het hoort.
Daarbij werden huisgemaakte friet bij geserveerd en bij de friet hadden ze de schil er om gelaten wat ik zelf ook vaak doen want in de schil zitten de meeste voedingsstoffen.