Nee, mensen het is geen plus 18 verhaal!
Ik hoef jullie niet meer te vertellen wat mijn grootste hobby/passie is in het leven. Dat hebben jullie immers vaak genoeg kunnen lezen in mijn openbare verhalen.
Wat ik zo leuk vind aan koken is dat het veelzijdig is. Als je denkt het allemaal te weten en het allemaal te kunnen dan komt er altijd weer iets nieuws op je pad waar je dan weer niks van af weet.
Er zijn er een hoop mensen die koken niet leuk vinden en de oorzaak is dan vaak tijd. Er is te weinig tijd en koken kost vaak te veel tijd vinden ze. Koken hoeft niet veel tijd te kosten is mijn mening en je hoeft er niet de hele tijd bij te blijven staan. Je hoeft dingen niet elke minuut om te draaien en alles hoeft niet op hoog vuur te staan.
Veel mannen die voor hun zelf moeten koken hebben hier vooral last van en maken zich dan vaak schuldig aan de snelle hap. De afhaalmaaltijden, de diepvriespizza, de kant en klare magnetronmaaltijd.
Toch bestaat er hier een uitzondering voor is mijn opgevallen. Bij de meeste mannen begint hart sneller te slaan zodra het mooie weer word en dat komt niet alleen door al het vrouwlijkschoon wat zich dan uitdagender gaat kleden.
Nee, bij de eerste mooie zomerse dag van het jaar begint het bij de meeste mannen te kriebelen. Het lijkt wel of het oermens in ons wakker word en tegen ons spreekt. Dat het tijd word om de barbecue van achter uit de schuur te halen voor de eerste ontbranding van het jaar. De meeste mannen zijn amper te vinden in een keuken als het om koken gaat maar als het om barbecue gaat dan staan de meeste opeens vooraan. Hoe dat nou komt dat weet ik ook niet precies of zou het iets te maken hebben dat we met vuur mogen spelen.
Zet maar eens een vuurkorf neer er staan altijd mannen omheen die niet kunnen wachten tot er weer een stuk hout opgegooid mag worden en natuurlijk willen ze allemaal het vuur zo groot mogelijk maken.
Het is bij mij nog niet zo erg dat ik het hele jaar door barbecue maar dat ligt meer aan mijn gezelschap dan aan mij.
Als laatste wil ik jullie dit nog meegeven. Ik koop het liefste zo min mogelijk kant en klaar vlees want dat is niet alleen duurder maar vaak ook ongezonder door te veel suikers en zout. Voor vlees dat op de barbecue gaat gebruik ik vooral naturel zodat ik het zelf kan kruiden met verse kruiden en bij voorkeur laat ik het dan minimaal 1 nacht marineren. Wat overigens nog een frustratie van mij is dat als je dan een stukje gemarineerd vlees van de barbecue haalt en bij iemand op een bord legt. De persoon het dan zonder te proeven een klodder saus op doet waardoor ze eigenlijk niks meer proeven van het marinade vlees.
Zie hier mijn laatste aanwinst
2 zelf gemaakte hamburgers, 2 gemarineerde schouderkarbonades, en 2 braadworsten uit de winkel (Aldi) omdat ik die zelf helaas niet kan maken.