Totaal iets anders maar lekker*

Door dat ik meatloaf/gehaktbrood had gemaakt wilde ik iets maken wat er eventueel bij kon passen.

Toen ik een kookprogramma zat te kijken kwam ik het volgende gerecht tegen en toen ben ik meteen gaan zoeken naar een recept die ik kon gebruiken als richtlijn.
Wat mij zo aansprak in dit recept is dat je hier heel simpel overgebleven groenten in kan verwerken die over zijn gebleven aan het einde van de week. Normaal gaan deze groenten door mijn soep want nu het weer koud word maak ik regelmatig soep voor in het weekend.
Iets wat ik erg leuk vond en vind is dat het niet een standaard gerecht is en dat iemand het niet snel op tafel zou serveren. Je kunt het heel simpel mee variëren door er dingen aan toe te voegen of juist weg te laten. Voor de mensen die vegetarisch zijn doe je het zonder vlees en voor de vleesliefhebbers voeg je het juist toe.

Dit heb je nodig:
1 kleine broccoli
1 courgette
150 g fijne erwtjes
3 boeketjes bloemkool
1 gegrilde paprika ( eventueel uit een bokaal)
12 kerstomaatjes
20 g boter
1 soeplepel olie
1 boeketje platte peterselie
250 g bloem
1 zakje droge gist
3 eieren
2 dl melk
2 soeplepels room
1 mespuntje cayennepeper
zout
bereiding:
stoom de broccoli, de bloemkool en de erwtjes gedurende 10 min en laat afkoelen
snijd de courgette in schijfjes en bak ze in de olie in een grillpan, laat ze uitlekken op keukenpapier.
snijd de paprika in sliertjes. Als je een verse paprika gebruikt, schil hem dan , ontpit en laat in grote stukken bakken in een grillpan. Snij daarna in sliertjes.
beboter een cakevorm en bestuif met bloem
was en snij de tomaatjes in twee
doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en breek daarin de eieren, voeg de melk, slagroom en gist toe
kruid naar smaak en roer tot een glad deeg
voeg de groenten toe en de gehakte peterselie, meng goed
giet het deeg-groenten mengsel in de cakevorm en laat ca. 45 min bakken in een oven van 210°C
als de cake in de helft van de baktijd te vlug bruint, bedek hem dan met aluminiumfolie
controleer met een mes of priem de gaarheid van de cake en stort hem op een taartrooster.
laat afkoelen


Mijn groenten cake

Even nog een belangrijke tip dek de cake af want anders komt hij er dus zo uit te zien als op het plaatje. Ja mensen bij mij gaat het ook wel eens verkeerd.
24 nov 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende