Veel mensen in mijn omgeving maken vaak de zelfde denk fout want dat ik een passie heb voor koken zal jullie ook wel opvallen zijn maar dat betekend niet dat bakken ook leuk vind.
Hoe vreemd dat misschien zal klinken maar ik vind bakken zelfs niet leuk want het is te precies allemaal. Alles moet af gewogen worden en vaak werk je volgens een bepaald plan waarvan je niet kunt afwijken Als je dat doet dan verander je vaak iets wat niet ten goede komt van je gerecht.
De laatste jaren ben ik wel een manier gevonden waardoor ik wat kan afgetaste in de wondere wereld van bakken.
Mijn voorkeur gaat uit naar het maken van een quiche want daarmee kun je eigenlijk alle kanten uit maar werkt eigenlijk altijd via een basis recept. Je kunt er heel simpel iets aan toevoegen of wat weg waardoor je gerecht een totaal andere wedding krijgt. Het is overigens ideaal gerecht voor als je niet veel tijd hebt om te koken want je schuift het de oven in en je kunt er bij weg lopen.
Sommige quiche varianten kunt je zelf koud eten en de quiche kan je prima van te voren bereiden waardoor je het alleen de oven nog in moet schuiven.
Als ik bij vrienden koken dan vraag ik vaak wat ze lekker vinden en waar ze niet van houden.
Soms maak ik iets waar ze van houden maar mijn voorkeur gaat altijd uit om een gerecht te bedenken met iets waar ze niet zo van houden.
Ik ben namelijk van mening dat het niet aan het product ligt maar vooral aan de bereiding.
Als jullie nog leuke recepten weten voor in de oven dat hoor ik het graag van jullie. Misschien geeft dat mij wel weer nieuwe idee voor een leuk gerecht.
Courgettaartje
Bedankt overigens voor de reacties op mijn vorige verhalen en er staat zeker dingen tussen die ik ga proberen in de toekomst.