Inleren

De afgelopen week ben ik tijdens mijn werk met 2 dames op stap geweest. Allebei 10 jaar ouder dan ik, dus het was puur zakelijk. De TPG is namelijk bezig met de werving van postbezorgers. In de toekomst worden wij "postbodes" de voorbereiders en gaan postbezorgers de post dus wegbrengen, meer niet. Twee a drie uurtjes per dag lopen en dan zit je dag er op. Als iemand nog geinteresseerd is, moet je even contact op nemen met TPG post.

Nou heb ik dinsdag, woensdag, donderdag en morgen (vrijdag) dus de verantwoordelijkheid voor de twee "huisvrouwtjes" die allebei een wijk gaan wegbrnegen vanaf volgende week. Dodelijk werk, het is namelijk de bedoeling dat zij de post bezorgen en ik dus met hun meeloop (de HELE wijk) om ze te wijzen op de facetten van het post bezorgen. Die laatste zin klinkt alsof het heel moeilijk werk is. In werkelijkheid moet je even doorhebben hoe een straat werkt (even nummers rechts) en waar de meeste brievenbussen zitten. Daarnaast zijn de bundels post natuurlijk op een bepaalde manier in elkaar gestoken en is dat soms ook even wennen.

De eerste dag had ik nog wel wat uit te leggen, met name in de eerste wijk, een villawijk. Ieder huis heeft daar een andere brievenbus, de een op een nog gekkere plaats dan de ander. Bovendien lopen er sommige straten enigszins door elkaar als gevolg van de grote kavels die deze wijk kent. De tweede wijk zijn voornamelijk rijtjeshuizen, dus daar hoefde alleen nog maar de route van duidelijk gemaakt te worden. Gisteren (woensdag) kostte het mevrouw 1 (de villawijk) nog wel wat moeite om alle brievenbussen te vinden en zo nu en dan moest ik er op letten dat ze niet klakkeloos het volgende huis zou nemen. "Goed op de nummers letten, vooral als er geen huis-aan-huis-reclame tussen zit". Dat laatste was ook nog belangrijk, bij alle huizen, behalve diegene met een ja-nee of nee-nee stikker, moet er reclame naar binnen. BIjzonder ingewikkeld allemaal, dus niet! Mevrouw 2, sowieso de iets intelligentere van de twee had het gisteren eigenlijk al door, vandaag had ik daar feitelijk helemaal geen omkijken meer naar. De ochtendwijk, verliep eigenlijk ook zonder problemen, behalve de grote hoeveelheid pakjes, maar dat is meer een kwestie van wennen.

Als je wil weten hoe ik de afgelopen dagen heb doorgemaakt, moet je maar eens proberen om twee uur lang bij je huisgenoot (zus, moeder, vriend, vriendin of wat dan ook) te gaan zitten en dan alleen maar kijken wat hij of zij doet. Als je dit hebt uitgevoerd, moet je dit een uurtje later nog eens herhalen, dan weet je ongeveer wat ik de hele dag heb gedaan. Niet dat ik dit nu als ontzettend vervelend heb ervaren, maar een weekje is meer dan genoeg, volgende week mogen de dames het op eigen benen gaan doen en dat gaat vast wel goed komen.
20 nov 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Wax
Wax, man, 45 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende