Lekker krokant*

Bij sommige stukken vlees vind ik het zalig als er een lekker krokant laagje om heen zit zoals bij de bekende schnitzels.
Het krokante laagje kan je op veel meer soorten vlees toepassen ben ik van mening.
Voor het krokante laagje kun je veel producten toepassen. De meest voorkomende zijn paneermeel en beschuit.

Voor de mensen die nog nooit een paneer laag hebben aangebracht op vlees. Het is echt heel gemakkelijk om te doen en je hebt er heel erg weinig voor nodig.
Bloem, ei, paneermeel en het gewenste stuk(ken) vlees.
Het vlees kruid ik meestal van te voren met zout, peper en andere kruiden die ik dan voor de hand hebt.
De bloem strooi je uit op een plat bord
Het ei dat klutst je en doe je in een diep bord.
De paneermeel doe je op een plat bord.
Het gemakkelijkste is de borden ook op die manier op een rijtje te zetten.
Het vlees haal je eerst om en om door de bloem. Zorg dat er op het vlees overal bloem zit en klop het overtallige bloem eraf. vervolgens haal je het vlees met bloem laag goed door het bord waar je geklutste ei in zit. Vervolgens leg je het vlees op het bord waar de paneermeel op ligt. druk het vlees goed aan zodat er een goede laag paneermeel aan je vlees komt te zitten keer het vlees om en druk het vlees goed aan. Bestrooi eventueel met je hand nog wat paneermeel op plekken waar er te weinig zit en druk dat goed aan.

In de koekenpan die je een goede klomp boter of een goede scheut olie. Er moet echt een laag in zitten want ander blijft je vlees plakken tijdens het bakken. Het vlees vooral niet te veel bewegen en het vooral laten bakken. Hou wel goed in de gaten of je vlees niet aanbakt. Zelf heb ik het vuur eerst voor een kort periode hoog staan en vervolgend draai ik het zachter tot de stand van middelvuur.
Voor de gaarheid kijk ik altijd naar hoe de paneermeel er uit ziet en voel ik aan mijn vlees door er op te drukken.


Gepaneerde haaskarbonaden
Door je paneermeel kan je ook kruiden doen en op het plaatje hierboven had ik gebruik gemaakt van tijm.

Dit kun je ook prima toepassen bij reepjes kipfilet.
30 apr 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende