Medicijn tegen dip

Ja het duurde even, maar ik sukkel eindelijk met een NS gangetje over het goede spoor.
Ok, eerst het resultaat:
- 3 kilo afgevallen! Ja hoera’tje hier, hoor!
- Ik heb een fulltime baan, wat er ten eerste voor zorgt dat ik weer wat ritme heb en geen tijd heb voor luiheid. Mijn redding, want mijn pyamadagen waren eigenlijk toch best rot.
- Ik maak kans op appartementjes in Amsterdam! Ja ik heb een oude account gevonden, waar ik al sinds februari 2004 sta ingeschreven. Dat betekent dat ik straks verlost ben van de vuiligheid van mijn studentenhuis!

En nu waarom. Wat mij heeft geholpen is schrijven, En het spijt me dat jullie daar niets van gemerkt hebben. Bij France in de winkel hadden ze ontzettend mooie schrijfboekjes en daar is het mee begonnen. Volgens mijn psycholoog is het ook de doorbraak geweest bij mij. Thank God, want hij kwam echt al heel vroeg hierdoor.
Ik schrijf nu elke ochtend op wat ik die dag gedaan wil hebben. En dan blijf ik heel realistisch. Ik weet dat ik niet mijn hele leven plotseling perfect kan maken. Het is eigenlijk een overblijfsel van mijn doelenbriefjes van een tijd terug. Het systeem werkte toen wel een beetje en dat is me bijgebleven. Alleen ik heb het wat verbeterd. Ik doe het echt dag voor dag. Toen schreef ik gewoon alles op wat er gedaan moest worden (en dat was altijd bergen huiswerk) en dan mocht je dingen doorschuiven naar een andere dag.
DAT WERKT DUS NIET!
Nu dag voor dag dus. En daar staan meestal 5 dingen op. Standaard: werken, en lijnen. En verder nog wat er verder die dag uitkomt. Dus boodschappen halen, koken, de was doen, kamer opruimen,15 min gitaar spelen, lezen (ipv tv kijken). Dat soort dingen. En ook gewoon leuke dingen. Elke dinsdag ga ik bijvoorbeeld met iemand naar de bioscoop, dat hoort er ook gewoon bij. Ik heb een tijd geleden ook echt moeite gehad me naar sociale gelegenheden te slepen.
Dan aan het einde van de dag, of tussendoor, ga ik smileys zetten bij de dingen die ik wel en niet gedaan heb. Blij (1punt), zielig (0 punt) en ongeveer (0,5 punt). Dan reken ik het percentage uit van de dingen die ik die dag gedaan heb en geef ik de dag een punt.
Vroeger kon het me helemaal tegenzitten als ik 1 ding niet gedaan had die ik misschien wel had willen doen (ook al had het amper gekund. In je hoofd kan alles). Daar zat ik dan nog dagen mee. Zo sluit ik de dag af en vaak nog met een hoog punt ook!
Verder schrijf ik nog een beetje over hoe ik me gevoeld heb die dag, mijn frustraties, mijn afwegingen, waarom ik iets wel of niet kon doen, soms heb ik ook wel iets anders gedaan waar ik ’s ochtends niet eens op was gekomen. En klaar en recept voor tevredenheid met jezelf!

Afgelopen tijd heb ik ook veel meer energie gekregen. Ik doe nu vaker leuke dingen, zit lekkerder in mijn vel. Ik merk dat ik uitdagender begin te worden (ook met dank aan France). Dus als update: Met mij gaat het goed. Echt goed!

-spa rood

29 jun 2008 - bewerkt op 29 jun 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Elowenn
Elowenn, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende