niets zeggende knuffels

niemand is echt eerlijk. geeft niet als je goed kunt liegen. goed liegen kan alleen als je zeker weet wat je hebt gedaan en gezegt, niet meer vergeten.
ik heb een geheugen als een zeef, ik kan maar beter niet liegen.
ik probeer dan ook zo goed mogelijk eerlijk te zijn, maar dat kan gewoon niet altijd. bijvoorbeeld al je niet precies weet wat je voelt en daar nog wat tijd voor nodig hebt, terwijl iemand je nu vraagt of je gevoelens hebt voor hem of haar. degene die de vraag steld doet zelf een beetje vaag over haar gevoel tegenover jou. de ene keer voelt alles goed. echt goed als in een hechte vriendschap. intieme vriendschap. we kunnen dan lekker knuffelen. zo'n knuffel waar je van geniet, dat je de echtheid voelt. en de andere keer heeft die knuffel al zijn kracht verloren voor je hem goed en wel ontvangen hebt. de armen om je heen zeggen je niets. voelen meer benauwd dan dat ze je goed doen.
er van uit gaand dat gevoel bepaald word door je gedachte, zou dat betekenen dat je de knuffel gever niet vertrouwd in de motieven van het geven van de knuffel. een knuffel van iemand die je niet vertrouwd is nooit fijn. maar het word wat vreemd als juist die knuffel van een vertrouwd persoon niets zegt. geen liefde, warmte geeft. dan is er iets niet aan de haak.
wat dan?
het navragen heeft geen zin, ik verwacht geen eerlijk antwoordt.
16 jul 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van eeva
eeva, vrouw, 45 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende