Nog even wachten

Vorige week hadden we goede hoop om al snel een nieuw huis te kunnen bemachtigen. Gisteren daalden we echter enorm op de lijst, waardoor we uiteindelijk op 11 zijn beland. Tsja, dan wordt de kans wel heel klein. Theoretisch gezien kunnen 10 mensen de woning afwijzen of niet op komen dagen, maar daar ga ik toch niet van uit.
Ook staan er nu even geen nieuwe woningen waar we op kunnen reageren, wat toch even balen is, omdat ik nu niet het gevoel heb dat ik er echt mee bezig kan zijn. Klinkt dat logisch?

Maar goed, aan de andere kant zou juli ook wel erg snel zijn om te verhuizen. Misschien kan het nog wel dat we in juli een huis vinden, maar dan zal het een maand later zijn dat we er in zitten. Op zich geen probleem, maar nu we het besluit om te gaan verhuizen hebben genomen, wil ik vooruit en niet wachten.

In de tussentijd zijn we de zolder even flink aan het uitmesten. Ik ben best vaak verhuisd en op een gegeven moment (vanaf mijn 15de) heb ik ook alles wat ik had in dozen gegooid, ook alle troep, omdat ik gewoon geen zin meer had in uitzoeken. Dat uitzoeken moet nu dan alsnog gebeuren en het schiet gelukkig aardig op. Ik kom wel een hoop zooi tegen, maar ook van die leuke dingen van vroeger, zoals mijn poëzie-album, waar mijn oma nog in heeft geschreven, een babypakje en mijn oude barbiepoppen. Aangezien mijn zusje jonger is dan ik en na mij nog met de barbie's heeft gespeeld en velen daarbij heeft onthoofd, zijn de meeste poppen linea recta de vuilnisbak in gegaan, maar het blijft leuk om spullen van vroeger weer in je handen te hebben.

Om dit keer geen onnodige troep te bewaren, zoek ik het niet alleen uit. Als ik namelijk alleen ga opruimen, resulteert het in vijf dozen die openstaan, troep die op de grond ligt en ik die verrukt schatten uit het verleden aan het bekijken ben. Een leuke dagvulling, maar het schiet geen reet op.
Nu samen met mijn vriend is het heel simpel, doos per doos. Dit kan weggegooid, dit naar de kringloop en dit hou ik. Om mezelf in de hand te houden, heb ik één box waarin ik spullen van vroeger mag bewaren en vol is vol, dus ik gooi heel wat weg. Ruimt lekker op.
En wat ook fijn is: dat wordt veel minder slepen tijdens de verhuizing! OK!
11 jun 2014 - bewerkt op 11 jun 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kasimra
Kasimra, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende