Paniek!!!

Ik doe nu al 3 uur een poging tot slapen. Een poging die waarschijnlijk niet meer gaat lukken vannacht. Wat is er nu allemaal aan de hand? Ja, hier komt het. Ik denk weer over stoppen met mijn studie. Mijn tweede studie dus. Maar om het erger te maken... ik denk erover om dan mijn oude studie weer op te pakken. De studie waar ik komend jaar dus eigenlijk al vierdejaars hoor te zijn. Ik druk het idee van weer overstappen al een tijdje weg. Eigenlijk sinds dat ik een autobiografie heb moeten schrijven voor de psycholoog. Ik heb daar mijn ware reden om met mijn vorige studie te stoppen zwart op wit moeten zetten. Ik kon zoveel gegronde redenen bedenken om het allemaal te verbloemen, maar het kwam eigenlijk gewoon hierop neer. Ik raakte in paniek. Ik zag mezelf falen, en wilde daarom het liefst met een schone lei beginnen.

Nu, een jaar verder, en nog steeds geen haar verder. Bouwkunde is een compleet fiasco geworden. En natuurlijk moet ik ook wat dingen bij mezelf uitwerken in deze tijd, maar ik moet toch wel een aantal dingen toegeven. Het is een stressstudie. Vol met deadlines. En hoe vreselijk ik het ook vind, ik ben niet erg stressbestendig en ik heb faalangst. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat ik helemaal niet zo creatief ben als ik mezelf in het begin inschatte. Bovendien komt er heel veel werk achter de computer bij kijken. En ik krijg echt vreselijke rug en nekpijn als ik een paar uur achter de computer zit.

Dus ik heb vandaag wat dingen op een rijtje gezet. De plus en minpunten. Dus die zijn het volgende:

Aardwetenschappen:
plus: Veel veldwerken (die mis ik enorm, dat avontuurlijke in mij kan geen kant op nu), ik kan later een leuke educatieve baan krijgen (mij lijkt werken op een universiteit echt leuk, en daarbij ook het lesgeven), ik kan op internationaal niveau echt overal makkelijk terecht met deze studie. De mensen zijn echt uberrelaxt bij deze studie. Ik heb hier nog 57 punten staan. Als ze blijven staan tenminste, want dat weet ik niet eens.

min: Scheikunde (spreekt voor zich), labwerk (ik kan gewoon geen uren naar een stelletje zandbakken gaan kijken en daar een 100 pagina verslag uit schrijven)

Bouwkunde:
plus: atelierwerk (is toch wel leuk zo aan je eigen projectjes werken), uitzicht op een goed betaalde baan (spreekt voor zich), betere basis voor mijn levensambitie (huizen renoveren). Studie is in eindhoven en dat vind ik een prettigere stad dan amsterdam.

min: zeeer stressvol, kantoorwerk, veel computerwerk (en daar krijg ik dus last van), toch wel redelijk exact. Ik heb nog maar 3 punten en weinig uitzicht op meer.

Dus hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik neig naar de aardwetenschappen kant. En das kut. Want dat betekent wisselen. Mijn laptop of afbetalen of inleveren. Mijn nieuw geschilderde kamer opgeven. Me een nog grotere loser voelen omdat ik met 2 studies ben gestopt en voornamelijk met een rood hoofd daar weer met de 2e jaars mee moeten doen. En nu zegt mijn zusje dat ze dan wel wil gaan samenwonen met haar in amsterdam, en dat lijkt mij zooooooooooow relaxt! Maar ik ben bang dat ik ook nu weer een keuze zal maken voor de verkeerde redenen. En ik kan er gewoon niet rustig van worden. Ik zou dan ook nog verslagen in moeten gaan leveren van een veldwerk van ruim 2 jaar geleden. Ik ben bang dat ik extreem veel ben vergeten. Dat ik weeeer iedereen op stelten zet en in de financiele problemen help. Deze keuze is gewoon zoooow moeilijk, want ik wil het gvd eens voor de goede redenen doen! Bovendien wil ik ook niet heel lang wachten. Ik heb nu alle praktische zaken op orde in eindhoven en het is zo’n gedoe allemaal. Meeh ik haat dit.
30 mrt 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Elowenn
Elowenn, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende