Part 2: Life's a bitch!

Ik heb al verteld over Marlo, over hoe Sprookje 4 jaar geleefd heeft. Als er in die 4 jaar niks gebeurd zou zijn, zou het nog wel dragelijk geweest. Nou dat was het dus niet. Haar oma (de moeder van haar pa) moest ook nog zo nodig ziek worden. Kanker, tegelijkertijd met haar tante (pa's zus). Bij oma ging het af en toe wel weer goed, maar vaak ook niet. Dan had ze weer een goede dag en kon ze uit bed. Ze ging elke zondag naar haar oma.

Maar toen constateerde de dokters uitzaaiingen. Ze werd nog wel onder behandeling gehouden tot ze op een gegeven moment voor de zoveelste keer een prik moest krijgen en ze deze niet wou krijgen "geen pijn" kon ze uitbrengen. Vanaf toen hebben de dokters haar verslaafd gemaakt aan de morfine. Die kreeg ze via speciale pleisters binnen. Steeds een hogere dosis.

Op dinsdag 31 januari 2004. Sprookje zat op scouting en de opkomst was net afgelopen. Ze zou bij 'n vriendin logeren. Ze zaten al plannen te maken voor wat ze zouden eten en drinken. Antwoord de pa van haar vriendin (die kwam hen ophalen). "Ik denk niet dat het slaappartijtje niet doorgaat. Je pa blijft namelijk thuis, Sprookje. Slecht nieuws, het gaat over je oma"...

Pa was inderdaad gewoon thuis. Sprookje is nog naar haar oma toegegaan terwijl ze opgebaart lag. Ze zat in de 2e, was net 13 geworden.
Van begraving weet Sprookje niet zoveel meer. Ze heeft namelijk in dat zelfde jaar, in April nog een begrafenis meegemaakt, namelijk de begrafenis van oma's dochter. Sprookje’s tante. Sprookje heeft haar niet zovaak bezocht als haar oma. Ze wist ook niet dat ze net zo ziek was. Sprookje voelt me daar echt behoorlijk schuldig over want oma werd heel erg in de watten gelegd, terwijl tante net zo ziek was.

Sprookje’s tante en haar oma liggen kop aan kop op de begraafplaats. De stenen allebei in de vorm van een tulp (iedereen in die familie heeft als hobby tulpen telen, Sprookje is de enige zonder groene vingers). Ze komen steeds minder op de begraafplaats, maar Sprookje is op de een of andere reden wel blij dat oma eerder ging dan haar tante want als oma had moeten maken hoe zij haar eigen dochter mocht begraven denk ik dat ze ter plekke stierf, Sprookje ook. Opa zit sinds oma's dood in een bejaarden tehuis omdat hij niet voor zich zelf kan zorgen. Hun oude huis zal worden gesloopt.

Sprookje’s tante ging dood, haar nichtje was daarna jarig en de dag na haar nichtje haar verjaardag werd haar tante begraven. Dat nichtje was toen 10 geworden. Nu is ze net 12 geworden.
Haar nichtje vierde haar verjaardag op zondag, dat was de dag na haar verjaardagje raad het gespreksonderwerp van die dag natuurlijk al...

Arm kind. Ze zal er haar hele verdere leven aan vast zitten. Zoiets gaat niet over.

Groetjes,
Sprookje.
10 mei 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sprookje
Sprookje, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende