Relaxweek

Omdat ik gelukkig mijn tentamens altijd in 1 keer haal (wat stiekem ook altijd wat stress oplevert, omdat ik dat graag zo houd) heb ik nu een week vrij, wat me goed uitkomt. Tentamenweken zijn niet echt mijn ding, al is dat waarschijnlijk normaal. In ieder geval ben ik na een week van onnodige stress (ik weet immers wel dat ik het kan) altijd erg blij dat ik daarna een week vrij heb. En dan bedoel ik echt vrij, want voor de volgende periode hebben we nog niks.... heerlijk. Eigenlijk zou ik mij moeten verdiepen in stages en minoren, maar dat stel ik uit omdat ik het lastig vind en bang ben keuzes te maken (heerlijk dat uitstelgedrag).

Ik ben nu net een week bezig met een privé-dagboek, in mijn 'echte' moedertaal, Fries, en ik moet zeggen dat dat ook goed werkt. Wanneer ik even flink met mijzelf in de knoop zat tijdens het leren, hielp dat echt het paniekerige gevoel van me af te zetten. Gewoon een kort stukje schrijven, niet eens een half A-4'tje, maar daarna voelde ik me heel wat rustiger.

Een paar weken terug heb ik mijn rijbewijs trouwens gehaald, een keer of twee per week bedenk ik me dat weer en ik kan een grijns op die momenten niet tegenhouden. Nooit meer lesrijden, en, nog belangrijker, nooit meer afrijden. Alledrie de keren gingen afschuwelijk, puur door de zenuwen. Natuurlijk voelt het geweldig dat ik mijn rijbewijs heb (wat een vrijheid!) en ik heb me ook nog nooit zo volwassen gevoeld als de eerste keer dat ik alleen reed. Het feit dat ik nooit meer hoef af te rijden, vind ik echter nog fijner.

Natuurlijk begint vanaf volgende week de realiteit weer, met alle stress erbij, maar tot dan heb ik met mezelf afgesproken dat ik me nergens druk om ga maken, en dan ook echt nergens over.
31 jan 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Meissiexx
Meissiexx, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende