Waarom??

Het is drie jaar geleden dat ik hier voor het laatst ben geweest.

Ik zocht nu zoiets omdat ik iets van me af moest schrijven en kwam deze site weer tegen. Ik was eigenlijk vergeten dat ik een account had. Maarja, nu ik hem weer heb gevonden kan ik net zo goed weer beginnen. Dan nu wat me vandaag dwarszit:

Terwijl ik me door het eerste hoofdstuk van mijn lesboek bedrijfseconomie heen worstel komt de vraag in me op:

'Waarom? Waarom doe ik dit ook alweer?'

Ik houd niet van leren, ten minste niet voor school. Het enige wat school doet is mij stress en frustraties opleveren. Ik wordt net zo lief (misschien wel liever) huisvrouw later, niet echt ambitieus maarja zo ben ik.

Terwijl ik me deze dingen afvraag, realiseer ik me dat zo'n instelling tegenwoordig niet meer gewaardeerd wordt. Je moet het beste uit jezelf halen en je talenten optimaal benutten. Maar wat nou als je dat niet wilt? Ben je dan lui?

Mijn punt is, ik ben goed in leren en ik heb een brede interesse. Ik kon naar de universiteit, wat ik niet heb gedaan omdat ik bang was niet goed genoeg te zijn en omdat ik bovendien toch nog geen doel heb. Ik doe nu een HBO-opleiding waar ik over het algemeen weinig moeite mee heb en de ik meestal best interessant vind, ondanks dat ben ik vaak stressig, gefrustreerd en paniekerig.

Ik weet niet wat ik later wil, wat voor een extra laagje stress zorgt. Ik heb geen hoge ambities voor mezelf wat niet meer echt van deze tijd is. Ik wil iets doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, ik hoef niet rijk te worden of aanzien te hebben. Ik wil gewoon gelukkig zijn later, ik heb alleen nog geen idee op welke manier.
09 sep 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Meissiexx
Meissiexx, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende