rsi

Aan het begin dit jaar hadden we een gastcollege van een aantal huisartsen en fysiotherapeuten die door de universiteit waren uitgenodigd om een praatje te houden voor de eerstejaars. De reden daarvoor was dat onder de studenten van mijn studie meer dan 70 (!!) procent op een bepaald moment tijdens zijn of haar studie last krijgt van RSI. Dat komt omdat de eerstejaars elke dag ongeveer 9 uur lang op de faculteit te vinden zijn en je heel veel bezig bent met ontwerpen op de computer of tekenen, allemaal zittende activiteiten dus waarbij je vaak dezelfde beweging herhaalt.

Toen dat praatje gehouden werd had ik nog wel zoiets van 'lekker boeiend, dan heb je af en toe een stijve nek, zo erg is dat toch niet'. Ondertussen begin ik echter ook het idee te krijgen dat ik last begin te krijgen van RSI en ik ben er nu achter dat het toch wel wat erger is dan ik me had voorgesteld. Ik heb al een paar dagen lang een stekende pijn in de linkerkant van mijn nek en af en toe ook in mijn rug.

Nog maar ff een paar dagen aankijken en als het blijft moet ik maar eens een afspraak gaan maken met een van die huisartsen of fysiotherapeuten die dat praatje kwam houden denk ik
21 jan 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van SGA
SGA, man, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende