Spreuk van de dag

Hoewel mijn hamer en ik elkaar bijna dagelijks liefdevol beminnen is het ook zaak dat ik dromen verwezenlijk. En daarom zit ik op het moment op school.

Ik ben een pabo'ert die als die later groot is kinderen gaat vermaken en gaat proberen wat te leren. Kinderen dus leren leren. Ben er nog niet 100% zeker van of het mijn ding is. Ik vind het prachtig om een stel van die kinderen een beetje dingen aan te leren en groepen te creëren. Dat is mijn ding. Jezus, dat proces, dat is zó mooi. Je hebt een puntje waar je start dat we voor het gemak ' punt A' noemen en een punt waar je naartoe werkt wat we dan maar 'punt B' noemen. Als je het een beetje goed doet blijf je bij zo'n kind de rest van zijn/haar leven bij en leer je het ook nog. Topjob.

Echter is er een maar, wat doe je tot je 67e? Of als ik het komend kabinet mag geloven toch maar 66e? Nu zit ik nog vol energie en kan ik die kids aan, desnoods met een corrigerende tik (werkt àltijd!). Maar ga ik het dialoog niet missen? En ja, je kunt altijd omscholen, maar zo werkt het niet. Het kind wat me meer aanspreekt zit op de middelbare school, maar de methodiek daar helaas niet.

Ach. Wat zal het. Zo af en toe een sprong in het diepe wagen is ook wel spannend.

De spreuk van de dag aansluitend op het onderwerp en -wijs:
Als geleerden geleerde kinderen leren leren, leren geleerden geleerde kinderen geleerd leren.
06 okt 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Hamer
Hamer, man, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende