Unieke Ervaring

Afgelopen zaterdagavond ben ik terug gekomen uit Bosnië. Zondag en vandaag alweer gewerkt maar nu begint langzaam aan het kwartje te vallen van wat voor een ongelofelijke week het is geweest.

Alles wat van te voren “normaal” was is nu ineens niet meer zo “normaal”.
Het is voor ons normaal om een gewone wc te hebben, de glazenzetter te bellen als er een ruit kapot is, er vanuit gaan dat alles wat wij eten en drinken veilig is en dat onze kinderen op een fatsoenlijke manier naar school kunnen gaan.

In Bosnië zijn we met onze neus op een heel andere wereld gedrukt. De wereld van Franse wc’s, kozijnen zonder ruiten, ruiten met scheuren er in, water wat niet altijd zuiver is, kinderen die op een ontzettend saaie en (wat naar mijn idee een basisschool toch moet zijn) niet vrolijke school zitten.

Wat we daar gedaan hebben is voor ons maar een paar muurtjes verven etc. Iets wat wij doen als we daar zin in hebben en niet zo veel voorstelt. Voor die kinderen en de schoolleiding daar betekende het zo ontzettend veel meer.

De kroon op ons werk was niet dat de lokalen nou vrolijker en opgeknapt zijn maar juist de reacties van de kinderen en de schoolleiding tijdens de feestelijke opening van de school. De kinderen hadden tranen in hun ogen of huilde omdat wij weg gingen, wij moesten huilen omdat we weg gingen en de schoolleiding moest huilen omdat ze zo blij waren met wat we voor hun gedaan hebben. Zelfs met het kleinste dingetje kwam er een mega lach op hun gezichtje, zo mooi om te zien! Ze waren zo ontzettend dankbaar en de afgelopen week hebben ze zo hun best gedaan om ervoor te zorgen dat wij niks te kort kwamen en een mooi afscheid voor ons te organiseren.

De omschakeling terug naar NL was groot en nu ik het langzaam aan het beseffen ben wat we daar gedaan hebben is het af en toe wel moeilijk. Wat het nog lastiger maakt is dat je kunt vertellen wat je gedaan hebt en foto’s kunt laten zien maar het gevoel wat er was tijdens de week in Bosnië is werkelijk onbeschrijfelijk.

We hebben daar SAMEN ontzettend veel gedaan en ontzettend hard gewerkt. Er hing een super sfeer en het teamwork was fantastisch!

We zijn allemaal een ongelofelijke en unieke ervaring rijker en ik denk dat we nu meer waarderen wat we hebben omdat we beseft hebben hoe goed we het hier eigenlijk hebben. Het was een ontzettende leerzame ervaring en er zijn vele grenzen over wonnen door mij in ieder geval wel.

Het gevoel wat de reis met zich heeft meegebracht is niet met woorden noch met beelden uit te leggen maar geloof me het was ongelofelijk bijzonder! Het is werkelijk iets om nooit te vergeten!
27 apr 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van marjolinos
marjolinos, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende