Voorstellen: Once Upon a time...

Er was eens in het hier en nu een meisje. Haar naam vertel ik liever niet. Ze was erg jong (6/7 jaar) en leidde een goed leventje.

Op een dag ging ze met haar moeder, zonder haar vader op vakantie. Ze had het daar ontzettend fijn, de mensen waren lief voor haar. Ze leerde er een hele aardige vrouw kennen. Laten we haar Marlo noemen. Marlo vertelde altijd hele leuke verhaaltjes over een Kleine Heks en diens raaf Aravat. Ook haar moeder vond het erg leuk. Marlo was een jaar of 25 op dat moment.
Het kleine meisje had er geen idee van dat deze vrouw haar later een grote last zou bezorgen. Op dat moment leek haar leven wel een sprookje. Laten we haar dus Sprookje noemen.

Marlo belde op een gegeven moment op. Naar Sprookje's moeder. Marlo vond haar moeder namelijk heel aardig. Heel aardig.
Vanwege Marlo verliet Sprookje's moeder haar vader. Ze was op dat moment 7 jaar oud. Sprookje, Marlo en haar moeder gingen in het huis van Sprookje's opa en oma wonen want die waren in Portugal waar ze elke winter waren. Haar moeder en Marlo hadden nog geen huis gevonden waar ze in konden gaan wonen. Ze vierde kerst met een halve kerstboom (geloof me, ik heb hem gezien, het zag er niet uit!)
Toen ze eindelijk een huisje hadden gevonden, bleek dit een bouwval te zijn, maar ze hadden geen keus. Want opa en oma kwamen weer naar huis toe.

De kat die ze hadden genaamd Pon (een ontzettend misvormd beest dat het liefst in je kuiten hing met alle 20 nagels) werd er door een auto overreden. Marlo woonde nog in haar oude woonplaats, ze hadden geen plannen om samen te wonen en Sprookjes's moeder wou niet weg uit het stadje waar ze woonde omdat Sprookje's vader niet echt een opvoeder was. Ze kon ook niet weg vanwege haar werk. Marlo kon ook niet weg, ook zij werkte. Marlo kwam aanzetten met een nieuwe kat, genaamd Thymen, het was een kitten. Sprookje was erg bang geworden van katten omdat ze er nare ervaringen mee had. Thymen zag er precies hetzelfde uit als Pon, maar heeft (hij leeft nog steeds) een ontzettend lief karakter.

Zo leefde het 3tal erg gelukkig voor 3 jaar. Toen kwam er verschrikkelijk nieuws...

Marlo zat niet lekker in haar vel, Sprookje wist dit niet, haar moeder wel. Zij zocht hulp voor Marlo, maar die wou alleen zijn. Ze liet niks van zich horen. Haar vriendinnen vonden dit raar en zochten haar op in haar flatje. Even later belde ze mijn moeder op met het nieuws:
Marlo was dood! Sprookje was op dat moment 10 jaar oud en school was net weer begonnen. Het politie-onderzoek duurde niet lang, al snel werd duidelijk dat Marlo had zelfmoord gepleegd.

Sprookje kreeg dit een paar dagen na haar dood te horen. Omdat ze al een tijdje geen contact meer hadden gehad wordt haar dood geschat op 24 augustus 2001. Sprookje kreeg dit op een zaterdag of een zondag te horen, ze is die maandag gewoon naar school geweest waar ze in tranen is uitgebarsten, het schoolhoofd heeft haar erg tactisch geprobeerd te troosten:
"Ach misschien was het wel een zuiplap, dat kan niet anders."
en andere zinnen die de hele klas kon horen. Sprookje zelf weet dit gelukkig niet meer, maar haar vriendin had het onthouden en toen Sprookje er later op terug kwam kreeg ze het hele dialoog van haar vriendin opnieuw te horen.

Ze vroeg haar moeder om opheldering, die bevestigde dat. Marlo was vaak dronken en zat niet goed in haar vel. Marlo had het er met Sprookje's moeder wel over zelfmoord-plannen gehad. Sprookje's moeder had haar getracht van het idee af te helpen door hulp te gaan zoeken. Daardoor werd Marlo nog onzekerder volgens Marlo's moeder en zou Sprookjes moeder, Marlo dus eigenlijk aangezet hebben tot het plegen van Zelfmoord. Marlo's moeder begon Sprookje's moeder midden in de nacht op te bellen, het is zover gekomen dat Sprookje's moeder een advocaat heeft ingeschakeld om hier vanaf te komen. Dit heeft een lange tijd stand gehouden, maar uiteindelijk stopte Marlo's moeder met het stalken van Sprookje's moeder.

Marlo werd gecremeerd. Op de crematie waren er natuurlijk de vriendinnen van Marlo, één vriending van Sprookje, zij had Marlo ook gekend en had ook het dialoog van het schoolhoofd onthouden. De broers en zussen van Marlo en natuurlijk de ouders van beide personen. Voor de rest weet ik niet wie er waren. De jongste broer en zus van Marlo waren ongeveer Sprookje's leeftijd en waren overtuigd dat hun moeder het bij het rechte eind had. Ze keken Sprookje niet meer aan, ondanks dat ze het voorheen goed konden vinden.

Sprookjes moeder was erg verdrietig, ze had gehoopt met Marlo samen oud te worden. Sprookje troostte haar vaak. Er was een muziek-nummer dat ze heel goed kende. Het werd gedraaid op de crematie. Haar moeder draaide altijd de volume-knop op ultra-hard als ze die single met dat nummer draaide. Sprookje zat dan boven op haar kamer en kwam snel naar beneden om die volume-knop weer om te zetten en haar moeder te troosten.

Ook had haar moeder nu alleen nog maar haar zus met wie ze de problemen op haar werk kon bepraten. Haar zus werkte 's nachts en sliep overdag. Dus Sprookje's moeder zat met het probleem wie ze haar werkproblemen moest bepraten. Sprookje werd dat dus. Sprookje was 11/12/13 toen ze al alles wist van vervelende bazen en hoe je een zwartboek op kon stellen.
Sprookje kreeg allemaal volwassene-praat over zich heen en haar moeder begon te denken dat ze ook een volwassene was. Haar moeder begon Sprookje naar haar zus te noemen. Die was ergens in de 40, Sprookje was 11/12/13 en werd geacht mee te denken over oplossingen enzovoort. Eigenlijk voelde ze zich af en toe echt 40.

Op haar 14 leerde haar moeder via het internet een andere vrouw kennen met wie ze meteen ging samenwonen en trouwen. Sprookje was 15 toen ze gingen trouwen en vond dat haar moeder wel heel hard van stapel liep, maar begreep het ook wel. Ze zijn nu iets langer dan een jaar getrouwd en Sprookje is 16.

Alleen het leven van Sprookje is geen sprookje meer...

Dit is nog maar een deel van haar verhaal. Het is waargebeurd en ik ben diegene die het allemaal heeft mee kunnen maken. Sprookje en ik zijn namelijk 1 en dezelfde persoon...

Groetjes,
Sprookje.
10 mei 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sprookje
Sprookje, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende