zweverig lelijk!

Gisteren naar de parabeurs geweest. Mijn vroegere oppas heeft "het licht" gezien en is omgedoopt tot spirtueel kunstenares. Ze maakt echt afgrijselijk lelijke dingen, maar ik vond het wel leuk om eens een keer naar zo'n beurs te gaan. Uiteindelijk ben ik naar een reading gegaan waarbij je flesjes uit moest kiezen waar 2 kleuren in zaten. Je moest de 4 flesjes die je het mooiste vond uitkiezen. En gek genoeg was het echt heeeeeel raak. Ik kon het niet helpen. Ik werd op een gegeven moment naar een geel flesje getrokken (en ik hou helemaal niet zo van geel) en toen betekende geel: angst, twijfel, verwarring. En ik had geel in de onder en de bovenkant. Dus ja, dat klopt wel.

En die kunstenares waar ik eigenlijk voor kwam is echt heel zweverig geworden zeg! En haar schilderijen waren echt lelijk. Ze verfde met metaal verf. Meestal een rondje met nog wat kleuren eromheen. En dan plakte ze er vaak ook nog iets op met allemaal van die nepedelsteentjes of zoiets. Iets wat je misschien aan een bijoux brigitte ketting zou kunnen vinden.

En nu zit ik weer op school. En het ging heel goed vandaag omdat ik eigenlijk ervanuit ging dat ik misschien toch ging stoppen, maar we kregen net echt zo'n preek, die ik nog meer verdien dan elk ander, dat toch mijn hele stemming was verpest. Ik was net blij met mezelf dat ik me er een beetje aan het opkrikken was dus dat was weer een beetje een domper. Tot nu toe nog wat extra bevestiging gehad dat ik maar beter kan stoppen. Want vind het echt niet zo leuk als ik ooit gedacht of gehoopt had dat ik het zou vinden. Ik ben er echt nog nooit razend enthousiast over geweest en dat had ik met mijn graafstudie dus wel. Ik moet nu gewoon wat gaan ontwerpen, en ik heb er gewoon geen zin in. En nooit echt gehad, zodra ik wist wat het inhield. Dus... ja, de omslag ligt dichtbij. Ik ben gewoon bang. Bang om het verkeerd te doen. bang dat ik er ooit spijt van krijg. Bang dat ik er niet meer helder over na kan denken. Maar ergens zegt een klein stemmetje, dat het zo goed is. Dat ik het nu wel helemaal uitgedacht heb. Ik heb uitgezocht waar het fout is gegaan. Ik heb dingen erkend en toegelaten die ik nooit wilde horen of voelen. Ik denk dat ik ouder ben geworden. Ik hoop maar dat ik het goed heb. En nu? Wat nu? Ik weet het even echt niet meer......

- kleurpotlood
31 mrt 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Elowenn
Elowenn, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende