Anorexia en Pro-Ana...

Vandaag is kut

Er heeft iemand het geflikt om mij, recht in mijn gezicht te zeggen dat Anorexia een keuze is. Je kiest er toch voor om af te vallen, je had het ook niet kunnen doen, dan was er niets aan de hand geweest....
Ik kan daar zo niet tegen als mensen dit soort dingen zeggen, ze weten er toch niets van. Tuurlijk is het een keuze om af te gaan vallen, maar een eetstoornis is geen keuze, en geen leuke of vrolijke boel waar je enorm gelukkig van wordt... Het is een mengeling van veel dingen, een psygisch probleem, met veel oorzaken. Een moeilijk, heel moeilijk probleem, waar je zo ongelukkig van kan worden als je het op wil lossen, en zo blij als je dat niet doet.
Snapt niemand dan mijn manier van denken? Is er niemand die zegt "Anorexia is een straf als je er tegen vecht"? Is het voor iedereen zo dat anorexia een meisjes ziekte is, en dat het maar een beetje gezeur is.
Lieve mensen, dat is niet zo, laat dat voor eens en altijd duidelijk zijn. Anorexia is een enorm probleem, ik heb vrienden gesloten met iemand die het probleem lijdt, Ana. Ze zit in mijn hoofd en verteld me wat wel en wat niet te eten. Ze zegt me hoeveel kcal ik binnen heb, en hoeveel ik er dus af moet sporten. Ze lijdt mijn leven. Nu ik probeer anorexia te overwinnen, voelt het alsof ik mijn (beste) vriendin in de steek laat. Ik haat haar, ook al heb ik haar lief. Nu zit ik met de angst om een gram aan te komen, en om mijn controle te verliezen. Nu wil ik zoo graag eten om aan te komen, maar is er een afkeer. Vroeger was het andersom, toen wilden ik niet eten, maar was er een liefde, nu wil ik, maar is er haat. Ik haat mezelf dat ik ooit ben begonnen, nu kan ik niet meer stoppen, het voelt als een verslaving. Ik wil afkicken, mijn Ana is te sterk.
Hoewel ik pro-anorexia ben, of was, wil ik dat niemand dit ooit nog krijgt. Dit is mijn leefstyle, en dit wil ik doen, of dit wilde ik doen, maar ik wil niet dat iemand anders dit ooit gaat doen. Al voelt het in het begin als een trots, later is het een straf. Dan zeggen ze je, eigen schuld dikke bult. Had je maar beter moeten denken. HAAT AAN DIE MENSEN

Nu ga ik lekker slapen, om morgen opnieuw te proberen, mijn beste vriendin te negeren
08 jan 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van AnneSofie
AnneSofie, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende