Blabla + foto :)

Eindelijk voel ik dan iets. En het mag van mij ook meteen weer weg gaan. Ik was muziek aan het luisteren, en ik had ook eigenlijk wel kunnen weten dat dat me dichter bij mijn gevoel zou brengen. Dus nu zit ik hier, in tranen, te denken aan een moeder die ik straks niet heb. Vanavond de hele avond bij haar geweest want ze wilde niet alleen zijn. Gewoon een beetje TV gekeken, spelletje gedaan op de telefoon, wat gekletst. Maar ook gepraat. Wat wil ze op de rouwkaart? Wil ze worden begraven of gecremeerd. Zo bizar om het daar over te hebben, maar het is de realiteit. En als ik dan met mama ben kan ik het daar goed over hebben. Maar toen zaten we daarna TV te kijken, hand in hand... en dan denk ik eraan dat ze er straks niet meer is... Dat ik verder moet zonder mama die ik nog zo nodig heb.

En dan nu eventjes een foto van mijn liefste mama en ikke:



Ik heb al jaren gezegd: als mama en papa er niet meer zijn, dan hoeft het voor mij ook niet meer. Zij waren de reden voor mij om te (over)leven. Ik kon het mijn ouders niet aan doen om zelf op te geven. Nou valt er al eentje af. Papa is zo sterk, hij zou het ook wel aankunnen om mij ook te verliezen. Maar toch, ik kan het niet maken, niet nu. Het voelt egoïstisch, als ik nu op zou geven dan bespaar ik mezelf het verdriet om mama, en geef ik papa en broertje dubbel verdriet.

Schoonzusje en broertje zijn nu trouwens ook in het ziekenhuis, zussie is vandaag ingeleid. Ik word dus tante... vandaag, morgen? Ze moet eigenlijk nog twee weken maar ze heeft een te hoge bloeddruk dus toch maar inleiden. Het is zo dubbel. We zouden met z'n allen zo blij moeten zijn, maar nu hangt er toch een schaduw overheen. Maar ik ga wel genieten van het kleine mannetje straks.

Morgen vertrek ik dus voor het stilteweekend, t/m zondagmiddag. Ik weet eigenlijk helemaal niet hoe het daar werkt met m'n telefoon. Moet ik die inleveren of uitzetten? Ik wil natuurlijk wel bereikbaar blijven voor mams, en ook wil ik het natuurlijk horen als de baby er is!

Nouja... wilde weer eventjes van me aftypen. Blablabla. Daar ging ik weer knipoog
30 aug 2013 - bewerkt op 30 aug 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van calinnero
calinnero, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende