Daar ben ik weer!!

Hallo allemaal!! Daar ben ik weer! Na een aantal jaren ben ik weer terug op MyDiary.. erg vrolijk Maar nu met een volle rugzak nieuwe dingen die ik heb mogen leren. Dus.. Hopelijk flink wat leuke, mooie, diepe, grappige, vervelende verhalen voor MyDiary! knipoog

Hierbij wil ik jullie graag meteen iets meegeven uit mijn rugzak. Ben benieuwd wat jullie ervan denken knipoog

We leven in een maatschappij waar veel waarde gehecht wordt aan ons overkomen. Naar mijn idee lukt het ons ogenschijnlijk nog heel aardig om ons aan deze regels te houden, maar we vergeten vaak dat we daarvoor een heleboel moeten opofferen. Alle verlangens die we als kind hadden worden in een grote doofpot gestopt omdat ze taboe zijn of omdat er simpelweg geen ruimte voor is. De deksel zit erop gepropt en af en toe loopt de pan over... die we zo snel mogelijk weer dichtproppen. We komen hier op aarde om een doel te bereiken, maar het lijkt wel alsof er alles aan gedaan wordt om ons daarvan te weerhouden. We zijn meer bezig met wat NIET mag dan met wat WEL mag.... helaas, want het is een doodlopend eind.

Ik gebruik altijd graag het volgende voorbeeld:
Ik heb een opdracht voor je: Denk maar eens NIET aan de eiffeltoren...
Waar denk je nu aan?.... de eiffeltoren? Hoezeer je het ook probeert te verdringen.. Je denkt nu aan de eiffeltoren. Hoe meer je het NIET wilt.. hoe meer je het WEL wil.. Probeer het maar.. spring maar hoog en laag... Zorg er maar voor dat je NIET aan de eifeltoren denkt.
Ik durf te wedden dat het je niet is gelukt.. Telkens als het woordje NIET omhoog komt, moet je een definitie maken van hetgeen wat WEL is en daarom denken aan de eifeltoren.

Ik heb dan ook lang nagedacht over hoe je die Eiffeltoren wel uit je hoofd kan krijgen. Op het moment dat je een opdracht krijgt met Niet erin, zul je je namelijk altijd eerst af moeten vragen Wat hetgeen is wat niet mag en dan denk je er dus al aan. In die zin kun je dus stellen dat Wel altijd de Niet overheerst en dat het dus niet mogelijk is om die opdracht op die manier uit te voeren.
Maar er is nog een reden waarom het niet lukte. Je kunt iets wat er Wel is namelijk niet compenseren met wat er Niet is. Een goed voorbeeld hiervan is licht en duister. Je kunt bijvoorbeeld als het licht is niet zomaar wat duisternis toevoegen om het lichter te krijgen, of zeggen: Ik haal wel even wat duisternis weg, want duisternis is eigenlijk gewoon een gebrek aan licht. Net als met stress. Stress is eigenlijk een gebrek aan rust. Je kunt de stress niet zomaar weghalen, daarvoor zul je iets nieuws moeten doen, namelijk rust nemen.

Je kunt je nu dus waarschijnlijk voorstellen dat al die problemen e.d. die je al zo lang zo graag weg wilt er juist alleen maar meer en meer zijn. Zelfs die Andere persoon die jou iedere keer het bloed onder je nagels vandaan haalt, wil maar niet weg. We kunnen iets niet verdringen door het zomaar NIET te willen. We moeten er dus een WEL-doel aan koppelen. Waarom willen we iets wel? Ik begrijp dat je die onzekerheid liever niet wilt dan wel.. maar hoe meer je het niet wilt, hoe meer je de onzekerheid wel wilt. Denk maar aan het voorbeeld van de eiffeltoren.
Wanneer we ziek zijn, moeten we ons niet bezig houden met dat we niet ziek willen zijn. We zullen ons bezig moeten houden met de redenen waarom gezondzijn belangrijker vinden dan ziek zijn... Of rust nemen beter vinden dan stressen.. We moeten bovendien alle redenen waarom we wel willen stressen (bijv. goede cijfers) afkraken om daardoor ruimte vrij te maken voor het rust willen nemen.
Ik ben niet zo'n dichter.. Maar ik heb er een gedichtje over gemaakt...

Gedicht zonder iets


Luister naar de stilte
Niemand speelt nog, zingt
Niemand laat zich horen
Niemand wordt omringt

Niets wordt nog besproken
Niets wordt nu beleefd
Niets is zonder twijfel
Iets wat vrede geeft

Verzonken in gedachten
Onder al dit groot geweld
Ligt dit wat onbekend is

Want Niet, is enkel daar
Waar geen Wel is
01 jul 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bakvis
bakvis, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende