Schaapjes tellen

1... 2... huppakee...
daar is weer zo'n schapenplaag
Het wordt druk vandaag

Vrolijk zit ik in de auto en krijs mee met een schaap op de radio. Aan de andere kant van de weg staan een paar schapen verbluft te gapen door het feit dat er een schaap voorbij komt rijden.
Een schapenherder, die nauwelijks verchillend is van de horde schapen zelf en een blokjesbuik heeft, stuurt zijn wollige hond op de schattige schaapjes af. Het schaap waar hij een relatie mee heeft, pakt haar poederdoos en poedert haar neus voor de vierde keer in vandaag en merkt niet dat het de hond is die in haar schapenkont bijt en niet haar vriend.

3... 4... huppakee
Daar is weer zo'n schapenplaag
Het wordt druk vandaag

Eenmaal op school leer ik het woord Schaap spellen. Nog nooit heb ik zoveel schaapjes gezien op een dag. Een mannetjesschaap kijkt me schaapachtig aan en vertelt hoeveel schaapjes hij in zijn dromen heeft geteld. Hij vertelt me zelfs een gedichtje over een schaapje met blauwe ogen, dat over mij blijkt te gaan. Voordat ik het in de gaten heb, sla ik hem een bloederige schapenneus. Dit had ik beter niet kunnen doen, want het schaap blijkt mijn leraar te zijn.

5... 6... huppakee
Daar is weer zo'n schapenplaag
Het wordt druk vandaag

Vrolijk zoals altijd, kom ik te laat thuis. Tot mijn grote schrik vind ik een schaap in de pot en vraag ik mijn schapenmoeder wat ze met de hond heeft gedaan. Dit wordt me niet in dank afgenomen. Ze rennen achter me aan als domme schapen en gooien geschrokken het bevel naar mijn schapenkop dat ik paps niets over deze hun gehime affaire mag vertellen.

7.. 8... *snurk* Ik denk dat ik goed slaap vanacht...
18 feb 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bakvis
bakvis, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende