MCnoodgeval

Laatst zat ik gezellig met vrienden bij de MC Donalds te eten, totdat ik plotseling geen hap meer door mijn keel kreeg. Op een groot LCD-scherm, waar ze al de hele tijd commercials op draaiden, verscheen een broodmager Afrikaans jongetje dat met hoopvolle oogjes naar me staarde. Mijn Bigmac viel spontaan uit mijn handen en langzaam drong de tekst: “Help deze mensen in nood,” tot me door.
Mijn vrienden hadden niets hiervan meegekregen en peuzelden rustig verder van de overheerlijke frietjes.

Het beeld wilde de hele avond niet meer van mijn netvlies verdwijnen en bleef maar roepen: “Help mij dan toch alsjeblieft, jij daar met die Bigmac!”
Je kent dat gevoel vast wel. Je ziet een heerlijke Bastognekoek, die maar blijft roepen: “Eet mij op, eet mij op!” Dit jongetje gaf mij hetzelfde gevoel.
Nee, niet dat ik hem op wou eten?! Ik had me zojuist vol zitten proppen met al dat fastfood, net zoals de rest van Nederland, waar overgewicht een probleem is. Wat een wereld van verschil! We zouden elkaar nog eens kunnen helpen!

Bij die gedachte besloot ik een beter mens te worden. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Ik pakte mijn Bigmac op, stopte hem in een grote envelop en stuurde hem op naar het arme jongetje. Nu maar hopen dat ik niet te laat ben geweest!


13 mei 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bakvis
bakvis, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende