De avonturen van Marie, onze huppelheldin DEEL 2


De avonturen van Marie, onze huppelheldin



Ze raapte al haar moed én afgrijselijke kleren bij elkaar en zocht in één van haar volgestouwde kasten naar een rugzak. Wanneer ze deze eindelijk vond, duwde ze haar mes (ze kon niet leven zonder haar tr00e mes), haar make-up, haar skatebroek en T-shirt van Korn, haar mp3tje van de Aldi, haar met tippex bewerkte gsm, haar grote voorraad snoep én het gejatte geld van haar moeder in het met bandnamen bepatchte ding.

Wanneer ze haar boeltje vergaard had, stormde ze naar beneden, liep ze de keuken door, waar ze haar onthutste moeder nog een laatste afscheidsscheldpartij toeriep en verdween dan met haar fiets (lees: schroothandel) over de horizon.

Wanneer ze achterlijk lang had gefietst, namelijk een hele kilometer, parkeerde ze haar rijtuig tegen een boom en plofte ze haar logge lichaam naast een beekje. Trots bedacht ze hoe necr0 tr00 ze wel niet was, en terwijl ze een lolly in haar bakkes stak, duwde ze de oordopjes van haar mp3tje diep in haar oren. Wanneer Good Charlotte de eerste valse tonen van hun liedje 'I just wanna live' aanzetten, voelde ze haar oogleden zwaar worden...



Verschrikt schoot Marie recht. Waar was ze? Langzaam herinnerde ze zich de scène die ze thuis had gemaakt, en trots keek ze in het rond. Alles was al donker, en het was behoorlijk koud geworden. Hoewel het erg kvlt was om 's nachts rond te dwalen, voelde ze een angstige rilling over haar ruggengraat lopen. Bang tuurde ze in het rond en bedacht wat ze nu zou moeten doen... Naar huis kon ze niet terug, want dan zou haar moeder denken dat ze maar een doetje was, dat ze zo makkelijk zou toegeven... En dat mocht niet! Ze was een stoere gothic die op haar beide benen kon staan en haar moeder moest respect voor haar hebben, dat had zij toch ook voor haar?!

Ze besloot met haar fiets naar het dichtsbijzijnde dorp te rijden, en daar zag ze wel weer. Maar toen ze naar de plek strompelde waar ze het aftandse rijtuig had geparkeerd, zag ze tot haar grote ontzetting dat het ding gepikt was. Ze voelde dikke tranen over haar wangen stromen, en veegde alles haastig weg met de mouw van haar naar zweet stinkende jurk. Ze hervond haar moed in het feit dat ze er met die uitgelopen make-up vast nog tr00er uitzag en besloot naar het dorp te wandelen.
06 jul 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Cleopatra
Cleopatra, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende