De huisgenoot van mijn vriend.

Mijn vriend doet begeleid wonen voor mensen met autisme. Nou zie je aan mijn vriend niet dat hij autistisch is, hij is licht autist, dat zie je in zijn gamegedrag en dat hij soms dingen niet door heeft.

Maar een van huisgenoten. Wat een man zeg. Uiteraard heeft hij ook autisme. Daarbij heeft hij ook pddnos (ofzo) wat ik ervan begrijp is dat een ergere vorm van ADHD.

Maar Ik heb het idee dat hij daar niet helemaal hoort.
De eerste keer dat ik hem zag lag hij is zijn witte ballenknijper beneden in de woonkamer op de bank. (toen was mijn vriendje me vriendje nog niet, dus hij schaamde zich vast kapot dat gelijk bij de eerste keer dat ik daar binnenkwam dat moest zien). Ik kon er wel heel hard om lachen eigenlijk. Nu ben ik natuurlijk vaak bij me vriend. Die huisgenoot is 33 jaar, heeft nog nooit gewerkt, maar vertelde wel even doodleuk dat kinderen van 3 moeten gaan werken omdat we in Nederland "verwend" zijn. S'nachts hoor je hem keihard schreeuwen. Hoor je heel vaak zijn (geleende) laptop op de grond smijten (ja smijten, ik heb t hem zien doen.) die laptop mist in middels de "spatiebalk", de "o" de "enter" en de "capslock".

Tijdje geleden moest ik naar de wc. Ik was met me vriend dat weekend weg geweest naar mijn vader, dus alleen die huisgenoot was thuisgeweest. Ik ging dus naar het toilet en de bril stond omhoog. niks mis mee, want het is tenslote een huis voor mannen. Maar onder de wc bril zat allemaal aangekoekt plas. Nou ik kon wel kotsen (gelukkig werk ik in de zorg, dus ik zie soms wel eens meer van zulke wc's). Tegen de begeleider van het huis verteld en het bleek inderdaad z'n huisgenoot geweest te zijn.

er was ook een keer dat hij in bad was geweest en het water erin had laten zitten. Het water was helemaal geel en overal haar.
Ook als hij zich gaat scheren neemt hij de spiegel van de badkamer mee naar de woonkamer en gaat zich zonder water scheren. Vervolgens ligt er dus overal haar op de bank. En hij brengt de spiegel niet naar boven.
Ik zal mijn uitzicht op zijn vreetfestijn jullie besparen. want dat was helemaal vreselijk.
Net zoals die keer dat hij gewoon ineens de slaapkamer binnenkwam en zei "oh ik dacht dat jullie niet thuiswaren, dus ik dacht ik zet de televisie even uit". terwijl we 10 minuten daarvoor nog met hem zaten te avondeten.

In het begin was het echt hilarisch, en ik had stiekem ook best medeleiden met 'm. Nu is hij echt vreselijk irritant.
05 nov 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van AngelRosee
AngelRosee, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende