De trein

De wind voelt koud aan tegen mijn oren, die tegelijkertijd gevuld worden met de tonen die uit mijn iPod komen. De muziek, bestaande uit teksten met een diepere betekenis, gaan vanuit mijn oren naar mijn hoofd. Ik zit zo verdiept in de tekst van het liedje dat mijn zintuigen de arriverende trein niet waarnemen. De trein stopt en ik word verlost uit mijn gedachten. De coupé is zo goed als leeg. Hier en daar een zwervend krantje die de spits overleefd heeft.

Starend uit het raam van de rijdende trein, komen er langzaam flashbacks terug van de week. De week die uit ups en downs bestond. In mijn gedachten vergelijk ik de treinreis met de liefde. Iedereen stapt wel eens le train d'amour in, of het nou een stoptrein of een sneltrein is. Zo ook ik.

Le train d'amour stopte na 19 jaar eindelijk op mijn station. Ik stapte in, niet wetend wat ik verwachten kon. Op het volgende station kwam hij binnen gelopen, de jongen die mij liet stralen. De treinreis leek eeuwig te duren, we passeerden samen station na station. Totdat de afstand tussen ons groter werd. Bij het volgende station wilden we beide uitstappen, toch bleef ik zitten, hopend dat onze reis samen nog niet over was. Echter besloot hij uit te stappen en over te stappen naar een andere maatschappij.
Door de wissels splitsten onze wegen. Beide onze eigen trein, opzoek naar een andere bestemming.
Twijfelend hoop ik dat de trein een sneltrein wordt, één die niet meer stopt op elk station en dus niet de mogelijkheid biedt om mensen in en uit te laten stappen.
Mijn treinreis is fijn zoals het nu is, toch ben ik benieuwd wie en wat er op het volgende station op mij te wachten staat.

J'crois que les histoires d'amour c'est comme les voyages en train,
Et quand je vois tous ces voyageurs parfois j'aimerais en être un,
- Grand corps malade
Ik geloof dat de liefdesverhalen zijn zoals een treinreis. En wanneer ik al die reizigers zie, zou ik er soms zelf één willen zijn

Bisous,
Cestmoi
24 nov 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van CestMoi
CestMoi, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende