En zo heb je het over chemo...

Vandaag. Hét gesprek in het ziekenhuis. Mama nam mijn vader en tante mee. Vandaag zouden we meer horen. Nog niet alle uitslagen waren binnen. Maar wat duidelijk is, is dat de primaire tumor in de longen zit. "Officieel" longkanker dus. Er zat ook weer vocht rondom haar hart, waardoor ze het weer benauwder krijgt, maar dat was nog te weinig om weg te halen. Ze houden het wel in de gaten., en als het vocht teveel wordt, dan moet het weer met een drain worden weggehaald.

Genezing is niet mogelijk, dat hadden ze ons al gezegd. Ze willen wel beginnen met chemotherapie. 3 september begint de eerste kuur al, dan weer na 3 weken, en zo 4 keer. Het is afwachten hoe ze daar op reageert. Mama heeft al vanaf het begin gezegd dat ze behandeling best een kans wil geven, maar niet als ze hier heel erg ziek van wordt. Dus mocht ze nou echt ziek worden van de chemo, dan kan ze er op elk moment mee stoppen. Ze wil haar laatste tijd zo "gezond" mogelijk door brengen.

Vandaag fijn met papa, mama, broertje en ik bij mama thuis geweest en met z'n vieren gegeten en gepraat, en gewoon wat TV gekeken. Dat was al jaren geleden! Tot 2 weken terug waren mijn ouders nog uit elkaar... En nu zijn ze weer samen en gaat mama dood. Hoe onwerkelijk is dat? Zwanger schoonzusje was er niet bij. Haar bloeddruk is de afgelopen week te hoog... of er soms iets is waar ze zich druk om maakt. Tja...

Ik doe dit weekend lekker rustig aan. Niet zoveel plannen. Huisgenoot is niet thuis dus heb het huis voor mezelf. Ook weleens fijn!
23 aug 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van calinnero
calinnero, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende