Evil Genius

Kut. Klote. Godver. Alweer sta ik op het station als na een uur eindelijk een klein dik NS mevrouwtje naar me toe loopt om te melden dat de trein naar Zwolle niet meer rijd. Waarom, omdat er een wagon stil staat ergens halverwege het traject, net na Tilburg, maar nog voor ’s-Hertogenbosch zodat ik niet naar mijn school kan komen. Volgens mij doen ze het erom, wie “ze” dan ook zijn weet ik niet, maar het lijkt er verdacht veel op dat ze mij moeten hebben. Even twijfel ik of ik haar geen tientje moet toeschuiven zoals ze dat doen in films om eerder een tafeltje te krijgen in een of ander luxe restaurant, omdat de man op het laatste moment er achter kwam dat ze 30 jaar getrouwd waren. Misschien werkt dat ook bij treinen zo. Helaas.

Mokkend en vloekend verlaat ik het station en begeef me naar de bus die me thuis brengt, ik ga zitten en dan blijkt hoe comfortabel zon stoel is in tegenstelling tot de bankjes op het station. Dit geef ik bijna een 9 en langzaam zak ik een beetje weg terwijl ik nadenk over gisteren. Dan praat je tegen me, waarom je dat altijd doet als ik je bijna vergeten ben weet ik niet, wel weet ik dat ik sneller dan jij denkt, eroverheen ben.

Dat zelfs als je naakt de vogeltjesdans aan het einde van mijn straat zou dansen, ik niet meer op of om kijk. Waarom zou ik ook, kijk eens om je heen, heb je gezien hoeveel moois het leven bied. Dat er naast de lente hotties en de zomer hunks ook herfst beauties bestaan, en daarna verschijnen de winter rockers weer. Zucht, prachtig, voor elk seizoen een ander type man dat lijkt te ontbloeien tot een prachtplaatje.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat je niet leuk bent, maar dat ben ik ook weet je nog. Natuurlijk weet je dat, je bent niet achterlijk en ik moet je niet onderschatten. Dat doe ik ook niet, in tegendeel, wat ik wel doe is me voorbereiden op het ergste, omdat ik daar eenmaal heel goed in ben. Zodat het uiteindelijk allemaal alleen maar mee kan vallen en Lotte gewoon heel blij door kan gaan met huppelen.


And maybe you aren’t so evil after all
15 sep 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Demhne
Demhne, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende