Hoe ver moet je gaan?

Zo. De kogel is door de kerk. Ik ga niet (verder) met de DGT. De therapeute en ik denken allebei dat het de beste keuze is op dit moment. Maar bovenal, het is mijn éigen keuze. Niet beïnvloed door anderen, maar een keuze waar ik zelf achter sta, een keuze waarvan ik denk dat die het beste is. Voor nu. Het is alsof er een last van mijn schouders is gevallen nu ik besloten heb nu niet voor deze therapie te kiezen. Nee, ik ga me de komende tijd richten op de meer praktische dingen. Studie, wonen, werken... en wat heb ik daar voor nodig.

Ik woon nu beschermd... wat moet er gebeuren voor ik weer zelfstandig kan wonen? Ik doe nu vrijwilligerswerk, hoe is dit uit te bouwen naar uiteindelijk een betaalde baan? En dan nog de dingen zoals financiën, huishouden, sociale contacten... Dát is waar ik nu mee bezig wil zijn. En ja, dan zal ik tegen mezelf aanlopen. Maar dat is misschien juist wat ik nodig heb. Ik ervaar nu niet genoeg "last" van mijn "problemen", wat resulteert in niet genoeg motivatie tot verandering.

Ik kan nu wel voor een therapie gaan waarvan iedereen zegt dat die goed voor me is, maar als ik dit zelf niet zo voel gaat dit niet werken. Ze hebben weleens tegen me gezegd dat ik heel diep moet vallen voor ik de kracht zal hebben om op te willen krabbelen. Misschien is dat wel zo. Ik hoop het niet, maar misschien. Misschien is dit nog niet diep genoeg.
15 jul 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van calinnero
calinnero, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende